Sok szövetségi kapitány már kihirdette a 23-as világbajnoki keretét, Morten Olsen még csak egy harmincast (26+4) adott meg. Ebben ott van a Stoke Cityben áprilisban súlyos könyöksérülést szenvedett Thomas Sørensen, meglájtuk, hogy a szűkebb keretben is helyet kap-e, négy kapust biztosan nem visz el Olsen Dél-Afrikába.

Ott van nagy kedvencünk, a tegnap már méltatott Mikkel Beckmann, és természetesen a vébé végén majd a torna álomcsapatba választott védő, Simon Kjaer is a Palermóból. A 26-os keretből nyolcan játszanak a dán ligában, a tartalékok közül van még három dán szurkolókat boldogító játékos. A meglepetés a Málaga védője, Patrick Mtiliga, aki 2008 novembere óta nem lépett pályára a válogatottban.

Kapusok: Thomas Sørensen (Stoke City), Stephan Andersen (Brøndby), Kim Christensen (IFK Göteborg), Jesper Christiansen (FC København)

Védők: William Kvist (FC København), Lars Jacobsen (Blackburn Rovers), Simon Kjaer (Palermo), Per Krøldrup (Fiorentina), Daniel Agger (Liverpool), Patrick Mtiliga (Málaga), Simon Poulsen (AZ Alkmaar)

Középpályások: Martin Jørgensen (AGF Aarhus), Christian Poulsen (Juventus), Daniel Jensen (Werder Bremen), Jakob Poulsen (AGF Aarhus), Michael Silberbauer (FC Utrecht), Dennis Rommedahl (Ajax), Jesper Grønkjaer (FC København)

Csatárok: Thomas Kahlenberg  (Wolfsburg), Thomas Enevoldsen (Groningen), Michael Krohn-Dehli (Brøndby), Christian Eriksen (Ajax), Mikkel Beckmann (Randers FC), Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Sören Larsen (Duisburg), Nicklas Bendtner (Arsenal)

Biztonsági tartalékok: Anders Møller Christensen (OB), Leon Jessen (Midtjylland), Mikkel Thygesen (Midtjylland), Morten Rasmussen (Celtic)

 

 

1 komment

Címkék: dán foci mikkel beckmann dán keret simon kjaer

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr111991915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Laudrup 2010.05.14. 14:04:11

A csapat motorjai természetesen Sörensen (bár ne feledjük, hogy Andersen is nagyon jól védett azokon a selejtezőkön, ahol ő volt a kezdő - köztük Budapesten is 2008-ban), Kröldrup, Agger, Jörgensen, Chriszti Poulsen, Rommedahl, Tomasson, Bendtner.
Ha ők jó formában vannak, akkor az ellenfelek izzadhatnak rendesen. Azonban reálisnak kell lennünk, a csoportból való kijutással ez a csapat teljesítette az elvártakat. Minden további meccs az csak a hab a tortán.
1998-ban,amikor Schmeichel és a Laudrup-testvérek is ott voltak csak a negyeddöntőben estünk ki úgy, hogy Brazíliát fociztuk le, maga Zagalo is megjegyezte, hogy a Laudrupok beférnének kezdőként a brazilokhoz is. A végén Rivaldo győztes gólja döntött úgy, hogy a 92. percben Marc Rieper védőként kapufát fejelt...

Hajrá Dánia!
süti beállítások módosítása