Újabb Eb közeleg (balhüvelykem bizsereg - tenné hozzá Macbeth, szintén dán drukker*). Így kezdődött még tavaly ősszel az a sorozatom, amelyben régi újságcikkeket szkenneltem be kedvenceink közel- és félmúltjából, a dicsőséges 1984-gyel kezdve. Ám a széria hamar félbeszakadt, ami az én hibám: nem éreztem kellő motivációt a folytatásra, elvégre ki olvasott dánfocis-blogot fél évvel ezelőtt?!

Most a napokban, amikor az érdeklődés nyilván egész más dimenziókba emelkedik (ugye?!), megpróbálok gyorsan összeszedni pár újabb anyagot, és a napi aktualitások közé csempészve közzétenni.

A coming backet azonban nem újsággal kezdem, hanem videófelvétellel. Hiszen mi más hangolhatná jobb kedvre egy kontinenstorna kezdetén a Danish Dynamites híveit, mint a valaha volt legnagyobb sikermozgó képi felidézése. A felvétel, amely a Magyar Televízió 1992-es Telesport adását örökíti meg (videókazettáról DVD-re digitalizálva), az adott évbeli Európa-bajnokság összefoglalója, amelyben az azóta már elhunyt Knézy Jenő, valamint Vitray Tamás kommentátori hangját hallhatjuk.

Íme, Dobrovolszkijtól Vilfortig!
 

 

* Híres mondása, ugyebár, a "Nevetve nézek a halál szemébe/Amíg Birnam fel nem jön a DÁNsinane-re". (Szabó Lőrinc ferdítése)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr474570959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása