elbæk.jpg_400x300

Sajátos megoldást válaszott az ukrán politikai vezetés bojkottolására Uffe Elbæk, dán kulturális miniszter. A dán kormány - több országtól eltérően - nem jelentette ki hivatalosan, hogy távol marad az ukrán meccsektől, emiatt elég sok kritikát kapott otthon. Elbæk így elutazott Ukrajnába, de a meccs előtt három óránt át ellenzéki aktivistákkal tárgyalt arról, hogyan segíthetné őket. Találkozott a bebörtönzött volt kormányfő, Julia Tyimosenko ügyvédjével, meleg és leszbikus szervezetek képviselőivel (Dániában most szavaták meg az egyneműek házáságát lehetővé tevő törvényt), emberi jogi aktivitsákkal és a helyi sajtó érdekvédelmi szervezeteinek képviselőivel.

Aztán elment a stadionba, de nem ült e VIP-páholyba. Ezt a húzást a dán kormány jóváhagyásával tette meg, indoklása szerint azért, nehogy úgy tűnjön, hogy támogatja az ukrán rezsimet. A meccset így a szurkolók között nézte végig. Magunk között, mennyivel jobban járt így.

(forrás: copenhagenpost)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr974580669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása