Nem fotelből okoskodunk a meccsről ezúttal, hanem a helyszínről. Újra jelentkezett korábbi szerzőnk, Michael Laudrup, aki megjárta tegnap Lemberget. Kicsit másként jött le a meccs a stadionban, mint a tévé elől, de abban egyetértünk, hogy Simon Poulsen tényleg lehetett volna harcosabb szerszám a harmadik gól előtt, Bendtnerről viszont hiányoltunk néhány mondatot. Na de íme:

"Ma reggel értünk vissza autóval Lembergből, és olvasva a posztot és a kommenteket, bekapcsolódom én is. Beszélgetve a portugál szurkolókkal, az számomra lejött, hogy a dánoktól féltek a meccs előtt, mint ördög a tömjénfüsttől. És a meccs alapján minden okuk megvolt erre.

Ezután a meccs után már senki nem mondhatja a dánokra, hogy a szerencse állt melléjük, mert pont, hogy nem. Ahogy wmitty is írta, amit a SORS szombaton nekünk adott, azt most elvette, egálban vagyunk. Ez a dán csapat nem rossz. Nem sztárcsapat, de ha a körülmények úgy alakulnának, simán eljuthatna az elődöntőig, mert küzdeni akarása a legendás német küzdeni akarással hasonlítható össze.

Nem osztom a többiek véleményét Aggerről, nem játszott ő olyan jól ma, és egyáltalán nem volt a helyzet magaslatán az a védelem, amelyet amúgy mindig dicsérni szoktunk. Andersen az első gólban nyakig benne volt, de rá sem szólhatok semmit, mert C. Ronaldo ziccerét meg hozta.

A harmadik gólnál viszont Simon Busk Poulsen (aki az első meccsen nagyot alkotott) úgy állt a portugál előtt, mint fasz a lakodalomban, ahelyett, hogy rárontott volna, vagy egyáltalán komolyabban zavarta volna. A helyzeteink alapján persze, hogy döntetlen lett volna a korrekt eredmény, de akkor tegyük korrektül hozzá, hogy Hollandia ellen meg 4-1-re kellett volna kikapnunk.

Rommedahl nekem egy nagy csalódás, a hollandok ellen is nulla volt, a portugálok ellen pedig a negatív számtengelyen tudnám osztályozni csak. És nem a kora miatt szar, mert Sevcsenko még öregebb és kiválóan játszik, egyszerűen fáradt, formán kívül van. A németek ellen Christian Poulsent kell elővenni.

Eriksen pedig túl van sztárolva, ő olyan messze van Michael Laudruptól, mint a Fidesz az egymillió munkahely megteremtésétől. Ekkora korában Michael Laudrup már a '84-es EB-n a jugoszlávok, belgák (akkor mi győztünk 3-2-re) és a franciák ellen remekelt, míg Eriksen nagyon halvány.

Az esti meccset a hazautazás miatt nem láttam, de az eredmény ismeretében azt mondom, hogy még van esély továbbmenni, de ehhez a portugáloknak mindenképpen ki kell kapniuk a hollandoktól, nekünk meg nem szabad kikapnunk a németektől. A matematika furcsasága miatt akár még hat ponttal is kieshetünk,ez is azt jelzi, hogy ez halálcsoport, és büszkén mondhatom, hogy Dánia miatt is az."

Utóirat: a szöveg egy személyes megjegyzéssel zárul. Az egyik kommentben azt írtam, hogy 0-2-nél átvillant az agyamon egy csúnya vereség. 

"Haszánz! Bennem fel sem merült egy nagy pofon 0-2-nél sem, bízz jobban a fiúkban!!!..."

Ok, akkor bízom. Picsázzuk el a németeket!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr924587571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Laudrup 2012.06.14. 11:44:49

Haszánz, köszönöm, hogy írtál, utólagos engedelmeddel belejavítottam a posztba, a portugálokat belgára cseréltem, mert úgy helyes. Bízom benne, hogy még írok ide, én a selejtező sorozatokat szeretem ismertetni, a tornákról jó, ha Te és Wmitty írtok, amúgy sem értek én olyan jól az ilyen blogoláshoz, de tanulom! Sajnos egy ősrégi Nokia telefonom van, amiről örülök, ha a facebookra be tudok jelentkezni (bár tegnap a harmadik portugál gólnál maradandó sérüléseket szerzett a telefonom is...), a sok meccsre utazás miatt nem telik újra, de nem érdekel. Sokszor lefagy, újra kell indítani, szóval van baj(a) elég:D

Írod, hogy Bendtnerről nem írtam. Nincs mit. Nagyon hasznosan játszik, gólokat szerez, de nem biciklizik, mint C. Ronaldo és nem a Realnál játszik, ezért ha 40 gólt lőne egy bajnokságban, akkor sem beszélne róla annyit a sajtó, mint a portugálról.
Szerencsém van az olasz, spanyol és romány nyelvekkel, melyeket felsőfokon beszélek, így aztán annyira én is nyomom a portugált, mint Trapattoni, még amikor a Benficánál volt.

www.youtube.com/watch?v=QNAd3k6Xo5A

Az volt még vicces, amikor a tegnapi meccsen a dán szurkolók Messiztek akkor, amikor C. Ronaldo ért labdához. Mókás volt. A 0-2-re visszatérve: olyan nyugalom áradt a dán arcokról, Morten mozgásaiból, hogy egyszerűen tudtam, hogy magasabb sebességre kapcsolunk...

haszánz 2012.06.14. 12:06:08

@Michael Laudrup: én kösz, hogy írtál élménybeszámolót, és ne szerénykedj, folytatást kérünk

kilgortrout 2012.06.14. 12:23:53

Helló,

Jófejség, hogy vannak dán szurkerek, nem csak muszájból, hogy mindenkinek legyen blogja.:)
A magam részéről semmi rokoni vagy egyéb kötődés, még csak igazi LEGO-t sem kaptam soha gyerekkoromban, egyszerűen a legkiválóbb csapat perverz szurkolási szokásaimhoz (lásd még pl. Valencia a Barca vagy a Real helyett), amely a csapat- és küzdőszellemet preferálja az agyonhájpolt sztárok helyett.
Nyugi, a németek x-ig engednek minket erőlködni, mert azzal még ők is elsők maradnak, és mi menjünk tovább inkább, mint a két kalóznépség valamelyike, az oranje meg győz végre egy újabb legendásan vérgőzös holland-portugál ketrecharcban.

fishandchips 2012.06.14. 13:22:03

a címben az elírást javítsátok már ki!

BGM 2012.06.14. 14:56:54

Agger most is jól játszott.

Michael Laudrup 2012.06.14. 15:22:55

Játszhatott volna jobban is, de Simon Poulsen cseszte el nmagyon a végén. Spongyát rá, nézzünk előre, tanuljunk a hibákból és győzzünk a németek ellen. A németek szerintem egyik meccsükön sem alkottak olyat,amitől azt kellene írnom, hogy lehetetlen őket megverni...
süti beállítások módosítása