Rögzítsünk egy pillantnyi állapotot a világbajnokság előtt, hogy mennyire tartják a dán válogatott tagjait (még a végső győzelmünk előtt).

Az erre a játékra tökéletesen alkalmas transfermarkt.de Simon Kjært taksálja a legtöbbre, 12 millió eurót ér már most. A középső védő még csak 21 éves, a Palermóban játszott eddig, de lényegében mindenki, az összes olasz, angol és spanyol elitklub vinné. Egy felkészülési meccsen a múlt héten megsérült, de van remény arra, hogy felépül a hollandok elleni első meccsre, a tornán még feljebb tornázhatja az árát.

A középső védelem másik bástyája, a Liverpoolban - ha éppen nem sérült - játszó Daniel Agger a dánok második legpiacképesebb játékosa, 11,5 millió euróra tartják. A Kjær-Agger-páros egyébként a Liverpoolban is összeállhat a következő idényre, előbbi ugyanis gyerekkorában a Poolnak szurkolt.

Nicklas Bendtner hozzájuk képest olcsón megszerezhető, 8 milliósra becsülik. Egy jó világbajnoki szereplés nála feledtetheti az eddigi képet, hogy a legnagyobb helyezeteket is képes kihagyni. Wenger sokat dolgozik vele és még csak 22 éves.

A 30 éves Christian Poulsen, bár a Juventusban nem élete formáját futotta és viszonylag keveset is játszott, 6,5 milliót ér.

A 4,5 milliós polcra került a Fiorentina 30 éves középső védője, Per Krøldrup.

A 33 éves, lelassult, a válogatottban gyenge, de klubjában, a Feyenoordban azért még megbizható Jon-Dahl Tomasson jól tartja az árát, 4,25 milliót ér.

Négymillióra tartják a dán válogatott első számú kapusát, a Stoke Cityben védő 33 éves Thomas Sørensent. Igazán nagy csapatban még soha nem játszott, de megbízható kapus, 11-es specialista lett az utóbbi időkben. Áprilisban megsérült, de valószínűleg ő véd majd a vébén. 

A Wolfsburgban játszó támadó középpályás, Thomas Kahlenberg 3,5 milliós cimkét kapott. A Werder középpályása, a 30 éves Daniel Jansen és az Århus jobboldali játékosan, Jacob Poulsen (26 éves) 3 milliós kategória, ahogyan a Brøndby kapusa, Stephan Andersen is.

A Blackburnben nagyjából a meccsek felében lehetőséget kapó Lars Jacobsen 2,5 milliós játékos. A magunk részéről ennyit nem adnánk érte, a válogatottban Olsen rendre kipróbálja jobb oldali védőként és mindig csalódást okoz. A Groningen 22 éves középpályása, Thomas Enevoldsen viszont megér ennyit. Ahogyan a védelemben bárhol bevethető, 25 éves William Kvist is az FC Københavnból.

Két veterán van a kétmillió eurós kategóriában (a 34 éves Martin Jørgensen most éppen Århus, és a 31 éves Dennis Rommedahl, Ajax), és egy tündöklően tehetséges, mindössze 18 éves középpályás, Christian Eriksen az Ajaxból, ő jó befektetés, csak följebb megy majd az ára. Ha most a vébén nem kap lehetőséget, akkor majd a holland bajnokságban mutatott formája alapján, ahol már játszott 11 meccset.

A dán válogatott harmadik Poulsenjét, Simont az Alkmaar 25 éves baloldali mindenesét 1,75 millióra tartják.

Másfélmillióra becsülik egy másik kipróbált harcos, az FC København támadóját, Jesper Grønkjær árát, mellette kapott helyet Søren Larsen, a dán keret egyetlen tagja, aki a másodosztályban, a Bundeslliga 2-es Duisburgban játszik. Ő volt a legeredményesebb dán a selejtezőkben öt góllal, de a nagy kiugrás még nem sikerült neki, pedig már 28 éves. Jesper Christiansen, a válogatott harmadik számú kapusa is ennyit ér.

Alulértékeltnek tartjuk Patrick Mtiligát, az FC Málaga baloldali védőjét, akit mindössze 1 millió euróra lőttek be a transfermarketesek. És aprópénzért vihető Mikkel Beckmann a Randersből, 750 ezer eurójával ő a legolcsóbb játékosa a dán válogatottnak.

A summa 84 750 000 euró. Összehasonlításul, a szintén a csoportunkban lévő hollandok összértékét 255 550 000 euróra tartják, a két legdrágább játékosuk Robben (38 millió) és Sneijder (35 millió), és mi mégis megverjük őket 14-én.

Kamerun összértéke is 150,2 millió euró, Eto'o ebből egymaga 40 milla. Őt megfogjuk, ezzel verjük is majd őket. Japánt viszont már papíron is felülmúljuk, 73 millióra tartják őket. A legdrágább játékosuk a 6,5 milliós Endo.

Lábon a spanyol keret tagjaiért kellene a legtöbbet fizetni, 650 millió eurót, meglepő módon Anglia a második 471,5 millióval, Olaszország a harmadik 377 millióval, aztán Franciaország következik 367,5 millióval, csak ezután a brazilok 353,1 millióval, majd az argetinok 349,3 millióval. Fura lista, kissé túlértékelt európai országokkal.

És akkor ezt most szépen eltesszük, és miután sorra verünk mindenkit, elővesszük és megnézzük.

4 komment

Címkék: thomas sørensen dán válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr762050915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Laudrup 2010.06.02. 16:25:01

Hát, olvasva a számokat, azt mondom, hogyha ez alapján vennénk a vébé végső sorrendjét nem sokra számíthatnánk...
DE, ezek a számok túlzottak, ebben egyetérthetünk. Ami a direkt meccseken dönteni szokott, az a jelenlegi és éppen adott helyzetben lévő forma egy kis szerencsével megspékelve. Ha ezek adottak,akkor érhet valaki 40 millát, úgy lefogjuk, hogy fingani sem fog tudni...Előttem van 1992. június 22-e, amikor Henrik Andersen úgy fogta Ruud Gullitot, hogy belőle csak az látszott, hogy nem fehér, de semmi több...úgyhogy várjuk meg a végét, azaz mind a hollandok, mind a kameruniak nyugtával dícsérjék a napot. És ez még a felkelő nap országára is vonatkozik...

haszánz 2010.06.02. 16:55:30

Eto'oval nem lesz gond, labdát sem fog kapni.

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.06.02. 17:00:37

Az oké hogy Eto'o-ra fogtok figyelni, de Emana egymaga ver el titeket.

haszánz 2010.06.02. 17:08:07

@pancho
barátom, nem Gabonnal fogtok játszani
süti beállítások módosítása