Ez a küldetés jutott a dánoknak az Eb-n: a világ legellenszevesebb csapata, a hollandok után a világ második legellenszenvesebb csapatát kell eltakarítania. Hősies munka, és ezért fog sikerülni: 

1. Mert tavaly októberben a selejtezőben már játszottunk kiélezett helyzetben egy meccset. A selejtező utolsó körében a csoportelsőség, ezzel pedig a biztos Eb-részvétel volt a tét. Történetesen Koppenhágában volt a meccs, nagyon simán nyertünk, Ronaldo csak a meccs legeslegvégén szépített, a 92. percben szabadrúgásból. Senki nem törődött már vele. A góljainkat az Eb-hősünk Krohn-Dehli (milyen szép volt ez is) és Bendtner lőtte.  

2. Mert a védelmünk nagyon egyben van. A most várható kezdőnégyes már a 2010-es vébén is megvolt, azóta nagyon összecsiszolódott. A portugálokat tavaly ősszel ráadásul úgy vertük, hogy Agger sérült volt, most pedig még ő is lesz. Azt pedig láttuk, hogy akkor mire számíthat Ronaldo.

3. Mert Krohn-Dehli mellé felnő a másik oldalon Rommedahl is. És Eriksen fogja őket támadásba dobni. Az Ajax irányítóját messze nem ismerik úgy a portugálok, mint a hollandok, jobban fog játszani, mint az első meccsen.

4. Mert hiába legyint Bendtnerre a világ szomorúbb része, ahol történetesen nem a dánoknak szurkolnak, most helyzetbe fog kerülni és be is lövi. A válogatottban sokkal jobb, mint a klubjában, ráadásul a portugálok ellen kifejezetten jól megy neki.

 5. Mert fejben jobbak vagyunk. Ráadásul nem játszunk győzelmi kényszer alatt. Ha a portugálok az első félidőben nem szerzik meg a vezetést, egyre idegesebbek lesznek. Ronaldo elkezd hisztizni a csapattársaival, amikor rájön, hogy ez mégsem a Real, labda nélkül nem tud cangázni, ezért ha valahogy mégis megkapja, akkor ellövi agyatlanul, mint Robben. 

6. Mert Olsen már időtlen idők óta a szövetségi kapitányunk, több mint száz meccsen irányította a csapatot a kispadról. Kjaer szerint éppen az volt a hollandok elleni győzelem kulcsa, hogy Olsen mennyire ismeri a válogatottat. Odaát Bento nem rossz, de ekkor rutinja nincs. És nem is lesz, miután kirúgják az Eb-s égés miatt.

7. Mert állandóan megjósoljuk, hogy Agger lő egy kurva nagy gólt. És egyszer bejön majd. 

8. Mert megint szerencsénk lesz. 

9. Mert azt ugye senki nem hiszi, hogy Pepe két meccset is lehoz úgy egymást után, hogy nem állítják ki. A németek ellen még csak gólt kaptak róla, most el is vesztik a portugálok. 

10. Mert szerintünk Messi a világ legjobb játékosa, aki képes akár egyedül eldönteni a meccset. Meg az a Ronaldo, akinek nem a fésű volt a jele az oviban. A kockahas nem tesz legendává. 

Hattól indul a buli: 

Aki valami megmagyarázhatatlan ok miatt a portugáloknak szurkol, az olvassa el az ő beharangozójukat is. 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr624585333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t.o.d. 2012.06.13. 14:54:41

Elnevetgéltem, fajin poszt, tetszik. Mindazonáltal Cé nagyon veszélyes, oda köll rá figyelni. Kibaszottnagy focista, Messinél bizonyosan sokoldalúbb, a Dagadttal meg nem lehet összevetni, már most többet focizott, mint amennyit a Dagadtnak a térde összesen engedett.

Este aztán hajrá Strandfoci! ;-)

Jokerpofa 2012.06.13. 14:55:31

még mindig sírok a felső kép láttán :D

Cukormázas villanypásztor 2012.06.13. 15:48:13

@t.o.d.: A Dagadt kétszeres világbajnok, míg a másik, aki ugye olyan sokat focizott a saját EB-jén kikapott a görögöktől. Basztassunk már mást légyszi, ne olyanokat akik kérdés nélkül legendásan jó focisták. A térde, vagy más betegsége miatt lenézni egy sportolót pedig arra utal, hogy Te aztán rohadtul nem versenysportoltál soha az életedben.

waterphone 2012.06.13. 15:55:46

Ronaldina Pókhasova.
Kvinde i haven af pølsen træet.

t.o.d. 2012.06.13. 16:33:22

@Cukormázas villanypásztor: asszem, Te valamit csúnyán benézel. Egy rossz szavam nincs a Dagadtra, imádtam, és a valaha volt legnagyobb labdarúgó lehetett volna belőle, ha a térde hagyja neki. Bizonyosodj meg a szándékról, mielőtt valakit leosztasz.

Interlock (törölt) 2012.06.13. 18:31:43

Nem különösebben követem a meccseket, de tény, hogy amit belőlük láttam / olvastam, nem szeretem a hollandokat. A dánt és a portugált nem ismerem, viszont a poszt eleje miatt felmerült bennem egy kérdés: mi a baj a portugálokkal? Focis ellenszenv, vagy nemzeti szinten kellene utálni őket? Tényleg kíváncsi vagyok erre.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.13. 19:08:20

ezt a jelenetet szeretném a végén Cé-Ronaldóval újrajátszva látni:

www.youtube.com/watch?v=YlTukY9fV9Y

(Lars von Trier: Riget)

2012.06.13. 19:36:29

nagyon drukkolok a dinamitoknak :) nem lehet nem nekik :)

2012.06.13. 19:37:59

góóóóóóól :):):)

Murci 2012.06.13. 20:03:21

@Interlock: Szerintem inkább csak foci ellenszenv vagy Ronaldo ellenszenv :) Miért kellene utálni őket nemzeti szinten?
Régebben nekik szurkoltam, de C Ronaldo egyszerűen kiveri nálam a biztosítékot. Nagyképű és messze nem olyan jó mint ahogy beállítják v beállítja magát. Nem bírom nézni szegényt.
De azért ne felejtsük el, hogy a portugálok milyen szépen ápolják Fehér Miki emlékét.

hpty 2012.06.13. 20:42:38

Ráb@sztatok!
Remélem a hollandok is megalázzák a fricceket! :D

Interlock (törölt) 2012.06.14. 20:53:12

@Murci: "Miért kellene utálni őket nemzeti szinten?"
Fene tudja már, ebben a mai világban...
süti beállítások módosítása