Az Ajaxban játszó Christian Eriksen érdemelte ki a dán futballszövetség díját, nem vitatjuk a döntést, valóban nem volt nála jobb, bár neki sem volt azért feledhetetlen idénye. Megnyerte az Ajaxszal a holland bajnokságot, 19 évesen alapember a csapatban, a válogatottból is kihagyhatatlan. Persze, ha végignézzük az eddigi győztesek listáját, akkor kiszakadhat egy mély sóhaj, hogy micsoda játékosok voltak, és hát hozzájuk képest Eriksen. Ami azért nem kifejezetten korrekt a fiatal játékossal szemben, nála azért várhatóan nem egy holland bajnoki cím jelenti majd a csúcsot, hamarosan várhatóan még komolyabb csapatba kerül, megnyeri még ezt a választást legalább háromszor.

Eriksen 1992-ben született, igen, annak az Európa-bajnokságnak az évében. Akkor egyébként Brian Laudrup lett az év legjobbja (összesen négyszer kapta meg a díjat, ezzel csúcstartó, Schmeichel megállt háromnál).

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr453504424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Laudrup 2011.12.31. 16:39:19

Haszánz barátom, örülök, hogy amolyan tékozló fiúként visszatértél a "hajóra".

Eriksennel szemben kissé méltatlannak érzem a kritikát, annál is inkább, mert ő még húsz éves sincsen, hasonlítani generációkat össze lehet ugyan, de nem érdemes. Képzeld el, hogyha Dzsudzsákot Bozsik Cucuhoz hasonlítanám, kereshet akármennyit, nyerhet akármennyit Dzsudzsák, egy lapon sem lehet a kettőt említeni...

A dán foci generációit az egyenletesség, kiegyensúlyozottság jellemezte, minden generáció kijutott legalább egy nagy tornára, és ott kisebb-nagyobb sikerrel, de helytálltak. Tény, hogy a Laudrup-testvérek a legjobbak voltak, de példának okáért Flemming Povlsen, ha nem sérül meg 1994. szeptember 7-én, Skopljében a macedónok ellen, akkor sokra vihette volna, egyébként gólerősebb volt sokkal, mint Brian Laudrup De mégis sokkal kevesebben ismerik, mint Briant.

Boldog Új Évet és dán sikereket Ukrajnában! Remélem, egy meccsre azért kijössz!!!

haszánz 2012.01.05. 15:04:05

Nem Eriksent akartam bántani, ahogy írtam is, sok lehet még benne, pláne ha tényleg vinné mondjuk egy topcsapat. Inkább csak a jelenlegi kínálat miatt sopánkodtam, igazán jó csapatban nem nagyon játszanak dánok.

Michael Laudrup 2012.01.07. 11:34:38

Nem mindig tizenegy jó csapatban játszó játékos alkot egy ütőképes válogatottat...

házé 2012.01.07. 11:42:51

persze, és jobb ha inkább játszanak, mint kispadoznak. De azért egy-két klasszis nem ártana.
süti beállítások módosítása