Dánia-Ausztrália

2010.06.01. 15:43 haszánz

Felzsezsegtek a vuvuzelák, elkezdődött az első felhozó meccsünk Dél-Afrikában, ezer néző, így kezdtünk:

Andersen- Mtiliga, Agger, Krøldrup, Jacobsen-Jensen, Eriksen, Poulsen, Kahlenberg- Tomasson, Enevoldsen

Ott van a pálya szélén a három sérültünk, Sørensen, Kjær és Bendtner, mocorognak már  inda hárman, de jobb a biztonság. Az viszont jó hír, hogy Olsen próbálgatja Eriksent, aki nem ismeri, 18 éves, óriási tehetség, káprázatos a technikája, az Ajaxban idén már 11 meccset játszott.

Tomasson a csk, a mai meccsén lett 109-szeres válogatott, ezzel az örökranglistán második. Csak Schmeichel van előtt, a messze távolban, 129 meccsel.

A mienk volt az első szöglet, de szóra sem érdemes, mi lett belőle. Andersen védte Cahill lövését, aztán egy kontra utána a második is, na abból sem lett semmi sem.

Az ausztrálok védekeznek, mi mennénk előre, de kevés eredménnyel.

Enevoldsen élénkebb a jobb oldalon, mint az örökös szélsőnk, Rommedahl.

Nem nagyon tudunk átmenni az ausztrálok középpályáján, beálltak védekezni.

Tomassonnak ma sem fog összejönni a gól, az tuti. Soha nem fogja megdönteni a válogatott gólrekordját, viszont Bendtner nélkül igen karcsúak vagyunk elől.

Nagyon unalmas a meccs, elnézést, ki is hagytam egy kicsit, de akkor belepörgetünk.

Félidő, akikre nem vagyunk büszkék: a még mindig gólképtelen Tomasson, védelmünk megöregedett oszlopa, Jacobsen, akiben töretlenül bízik Olsen, de nem tudni, hogy mi a búbánatért és sajnos Kahlenberg is komoly csalódás.

Két csere, a szupertini Eriksen helyett Rommedahl apó, és jön Jakob Poulsen is Jensen helyett, ezzel már két Poulsen van a pályn, Szenegál ellen volt a csúcs, hárommal.

Poulsen pörög, nem véletlenül próbálták megsemmisíteni, de ő ennél keményebb fiú.

62. perc: Enevoldesen le, Grönkjaer be és Tomasson sem lassítja tovább a támadásainkat, Larsen jön be helyette, meglátjuk.

Afene, Agger lentmaradt, brutális ausztrál mészárosok. Semmi más nem hiányzik, hogy az amúgy is sérülékeny Agger is kidőljön Kjaer után.

Agger szerencsére rendben van.

Khm, szóval kaptunk egyet, Jacobsent és Kroldrupot kiáltanánk ki most azonnal bűnbaknak.

79. perc: A juvés Poulsen le, Jörgensen jön helyette.

Larsen lemaradt egy keresztlabdáról.

Kahlenberg végre lejött, Beckmann majd csodát tesz helyette.

Akkor most jött el az ideje, hogy megjegyezzük: meddő mezőnyfölény.

Beckmann fejjel, de nem jó.

Négy perc hosszabbítás.

Na, akkor ennyi. Átmozgató edzésünk elég gyatra volt, tartalékoltunk, és igen jó hír, hogy nem sérült meg senki.

Akit nyugodt szívvel látunk ezek után a csapatban: Agger, Jensen és Enevoldsen. Akit viszont egyáltalán nem: Jacobsen helyett már igazán találhatna valakit Olsen hátul, Krøldrup sem játszott annyira jól, de reméljük Kjær felépül, elől viszont a teljes csőd, Tomasson rossz és lassú, Larsen súlytalan. Térjen vissza Bendtner végre.

10 komment

Címkék: thomas sørensen simon kjær dánia ausztrália

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr172048100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lezuzius 2010.06.01. 15:58:07

Kozben az ausztralok lottek egy golt, mindket edzo sokat cserelt, meccs utan mindenki hazament.

haszánz 2010.06.01. 16:32:53

valóban, itt történt egy kis csúszás, elaludtam a tűző napon, de akkor rövidre fogom

haszánz 2010.06.01. 17:27:31

lesz, ötödikén. Ennél csak jobb lehet.

haszánz 2010.06.01. 20:39:53

Dél-Afrikát büntetjük. vagy a nézőket, meglátjuk.

Michael Laudrup 2010.06.02. 13:26:16

Christian Eriksen már 16 évesen, 2008-ban (szül. 1992.02.14.)a legjobb ifjú tehetség díját nyerte meg Dániában. Az U/17-es válogatottban 9 gólt szerzett, többek között az angolok elleni legendás 6-1-nél (2008.08.02.) gólt rúgott, míg a portugálok ellen kettőt szerzett 2008.12.02-án barátságoson. Még egyszer aláhúzom, ezeket a gólokat az U/17-ben szerezte. A nagycsapatban 3X szerepelt, két vereség (a sógorok és a kenguruk ellen) és egy győzelem Szenegál ellen.
Azért Michael Laudruphoz nem hasonlítanám, még nyomokban sem éri el azt a szintet, amit Miki 18 évesen (1982-ben az angolok elleni EB-selejtezőkön például) már megmutatott. Persze lehet belőle kiváló játékos még de mondom még egyszer, nem hasonlít a játékstílusa Miki Laudrupéra.

haszánz 2010.06.02. 13:29:19

nem, sajnos nem vagyok kint. Eriksent talán tényleg túlzás Laudruphoz hasonlítani, nagy neki még ez a kabát, dehát kicsit elvtelenül mindig jó dicsérni egy tehetséges fiatalt

Michael Laudrup 2010.06.02. 13:56:47

Persze azért soha rosszabb játékosaink ne legyenek, mint Christian Eriksen. (Gera sem Puskás Öcsi, de 11 Gerából lehetne bármi...)Kjaer, Agger, Eriksen, Enevoldsen, lehetnek a következő (EB) selejtezősorozat meghatározó játékosai. Persze még nem beszéltem Michael Laudrup fiairól, Mads Thunról és Andreas Retzről, valamint Kasper Schmeichelről, akik még komoly erőtartalékai lehetnek a majdani dán válogatottnak.
süti beállítások módosítása