Szerencsételen német-szerb-ghánai trió, súlyos sérülések és törött arccsontok nélkül biztosan nem fogja megúszni az ausztrálok elleni meccset. Mi már csak tudjuk, olyan barátságos meccsen vagyunk túl a kengurukergetők ellen, hogy mindenki rohant le a pályáról, nehogy a mezcserénél még lefejeljenek valakit búcsúzóul.

Következzen itt egy rövid videó a meccsről, csak erős idegzetűeknek. Igen, a kapott gólunk is vicces, mit lehet tenni, Kjær sajnos megsérült még Szenegál ellen, hiányzik hátulról, de azért az fájdalmasabb, ahogy a következő jelenetben az ausztrál védő felszabadít, a kettős agyonrúgást és a lekönyöklést egy barátságos meccsen, másfél héttel a vb előtt meg tényleg nehéz másként minősíteni, mint utolsó surmóság. Szóval mi megúsztuk, élesben nyilván még jobban odateszik majd magukat az ausztrálok. (Ha Aggert is sikeresen likvidálják, akkor a két ragyogó belső védőnk nélkül akár haza is indulhatnánk most.) Ilyen meccsekre talán érdemes lenne reaktiválni Tøftinget és Gravesent, barátságból.

Ami minket illet, most nagyon úgy tűnik, ne legyen persze igazam, hogy meccsenként nem rúgunk majd egy ötöst. Olsen három csatárt vitt magával Dél-Afrikába, ketten játszottak tegnap. Minden tiszteletem Tomasson bácsié, de 34 éves korára sajnos olyan öreguras, hogy egyáltalán nem hiszünk abban, ezen a vébén összejön neki egy gól, és ezzel a dán válogatott örökgólkirálya lesz. Talán össze kellene neki hozni egy búcsúmeccset az év végén, ott rúgna kettőt, most pedig gyorsan jöjjön még a helyére más.

Pályára lépett még Larsen is, ő volt a selejtezők gólkirálya, de nagyon súlytalan, talán nem véletlen, hogy a német másodosztályban játszik, egy ilyen védelem is eltüntette, mint ez az ausztrál, egy komolyabbnál csak akkor látjuk majd, amikor szalad ki bedobáshoz, hogy labdához érhessen, ott legalább egyedül lesz. Bendtner nem játszott, kúrálja lágyéksérülését, nem nagyon megnyugtató, hogy ő az egyetlen csatárunk.

Vannak persze támadó középpályásaink, de lassan Milan-korba lépnek, Jörgensen és Rommedahl is szebb napokat látott harcos, nem kellene őket erőltetni.

Hátul mindennél beszédesebb a gól, ha Agger arccsontját nem kell összeragasztani a könyöklés után, Kjær rendbe jön és felépül áprilisi sérüléséből Sørensen cerberus us, akkor azért középen nem lesz probléma, Mtiliga nem volt rossz a bal oldalon, jó sem, a jobb szélen viszont Jakobsen megint gyalázatosan rosszul játszott. Nem volt rossz viszont Rommedahl szerepében Enevoldsen, Christian Poulsen és Jensen. Szóval, ha a sérültek felépülnek, Olsen pedig mer szakítani néhány korábbi alapemberével, nem lesz gond, de nagyon rövid a kispad. Ezt a meccset meg villámgyorsan felejtsük el, és röhögjünk majd a németeken.

Itt az összeállítás:

Stephan Andersen  - Lars Jacobsen, Agger, Krøldrup, Mtiliga - Christian Poulsen, Jensen, Eriksen - Kahlenberg, Enevoldsen, Tomasson

Cserék: Jacob Poulsen - Daniel Jensen és Rommedahl - Eriksen a 46. percben, Larsen - Enevoldsen és Grønkjær -Tomasson  a 62. percben, Jørgensen - Ch. Poulsen a 78. percben és Beckmann - Kahlenberg a 82. percben

 

3 komment

Címkék: thomas sørensen jon dahl tomasson christian poulsen simon kjær bendtner dán ausztrál

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr572049085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Laudrup 2010.06.02. 11:38:54

Nem kell megijedni gyerekek, épp most jöttem vissza Dániából (ezért nem írtam eddig, mert reggeltől éjjelig programom volt), a szurkolók optimisták, egy vébé előtti edzőmeccsből sokat levonni nem lehet. Aki ismeri a dánok fociját év(tized)ek óta, az tudja, hogy mi az, amit mi tudunk...Mi nem a brazilok vagyunk, hogy szépen játszunk, most a realitásokkal is tisztában kell lennünk, de aki az ellenfeleink közül azt gondolja, hogy simán átgyalogol rajtunk, az lószart sem ért a focihoz. Pláne nem a dánhoz.
Köszönet Haszánznak a blog megújításáért, igyekszem többször jelentkezni én is.

FaberK_ 2010.06.02. 12:10:47

Csatlakozz a dán csapathoz az index fórum Foci VB 2010 Góltotó topikjában ( forum.index.hu/Article/showArticle?t=9110465 )!
Az alap tippjáték mellett a kialakult csapatokkal lejátszuk a magunk foci VB-jét. Részletek a topikban!
süti beállítások módosítása