A hősünk. Aki szétfocizta a hollandokat. Lehet, hogy úgy néz ki, mint aki karrierjét befejezve már kocsmát üzemeltet, és remek sztorikat mesél. Legalábbis biztosan nem úgy, mint Cristiano Ronaldo. 

Néhány alapadat:

Kisebb, mint Messi, 171 centi. 

Idősebb, mint Messi, későn érő 83-as. 

Kevesebb gólt lő, mint Messi. Teljes karrierje során lőtt 38-at, ebben benne van minden, bajnokik, hazai és nemzetközi kupameccsek, válogatott szereplések. Idén bajnokin öt gólt rúgott. A hollandoknál van Persie 30-at, Huntelaar 28-at. Átlagosan 458 percenként lő gólt a bajnokságban. Most viszont az Eb-n még 1/1-es gól/meccs átlaga van, ami majdnem olyan, mint Messié. 

Kétlábas, mint Messi. Most ballal talált be, de bajnokikon jobbal eredményesebb.

Sok gólpasszt ad, mint a tudják ki. Öt gólja mellett hét assziszttal szolgálta ki csapattársait. 

Krohn-Dehlit a Hvidovrében készítették fel a profi futballra, 17 évesen a Brondy vette szárnyai alá, aztán 19 évesen kiszúrta magának az Ajax. A hollandok nagycsapatáig ekkor még nem jutott el, elengedték Németh Krisztián jelenlegi klubjához, az RKC Waalwijkhez. Itt alapember lett, két év után, 2006-ban vissza is vitte az Ajax. Valószínűleg nincs meg a kémia közte és az Ajax között, mert mindössze három meccset játszott Amszterdamban, aztán az első adandó alkalommal, a téli szünetben már kölcsön is adták a Sparta Rotterdamnak. Ide azért befért, utána visszatért az Ajaxhoz. Időben a 2007-8-as szezonnál járunk, mindössze egy bajnokin kapott lehetőséget, 15 percre becserélték.

Senki sem bánta, hogy 2008-ban a Brondbyhez került, azóta is ott van. Természetesen alapember, összesen 26 gólt lőtt és 35 gólpasszt adott eddig a dán klubban. Az idei pocsék szezonja volt, kilencedikek lettek csak a bajnokságban.

2006 októberében lett először válogatott. Ekkor vitte vissza az Ajax, és úgy tűnt, hogy kezdeni is akarnak vele valamit. A dán mezt egy nem túl kockázatos bevetésen, egy Lichtenstein elleni Eb-selejtezőn húzta magára. Aztán ahogy megbicsaklott a klubkarrierje, a válogatottnál is elfelejtették egy időre. Két év szünet után játszott újra, 2008 októberében, miután szakított az amszterdamiakkal, és visszatért a Brondybe. Megint csak egy könnyű meccsen próbálták ki, egy Málta elleni vb-selejtezőn. Aztán játszott még egy barátságos meccsen, majd ismét egy másfél éves pauza jött a válogatottnál. 2010-ben, a világbajnokság előtt próbálgatta őt Morten Olsen kapitány, de végül nem fért be a keretbe. A világbajnokság után viszont rátalált Olsen, ekkor már 27 éves volt.

Érezhet némi elégtételt, hogy pont a hollandok ellen játszotta élete meccsét. Valamit visszaadott az Ajaxnak a megaláztatásokért. 

A meccs óvatosan lelkendező értékelése itt olvasható. 

3 komment

Címkék: krohn dehli

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr454576413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bèla 2012.06.10. 11:42:11

voltam kb 3 hete a brondby-nordsjaelland meccsen, es messze a legjobb jatekos volt a palyan az elso felidoben (rommedahl nem jatszott, mikkelsen igen, de hat nala jobbnak lenni nem tul nehez); utana beleszurkult o is a mezonybe.
mondjuk szerintem a brondby direkt nem hajtott nagyon - amikor az fcn betalalt, es kiderult, h az fc cph vesztesre all (amivel ugye az fcn az elre ugrott es vegul bajnok lett), akkor az egesz stadion tapsolt es orjongott, a palyan pedig lenyegeben megallt mindenki a maradek 30 percre.

szit91 2012.06.10. 15:04:31

A srác élettörténete valóban érdekes, de szerintem egyszer olvasd el azt amit írtál mielőtt megjelenik az oldalon. Rohadtul sok a szóismétlés...
süti beállítások módosítása