1. Mert a jelek szerint az istenek unatkoznak, és beavatkoznak a gyengébb érdekében. Ha ez a görög csapat tovább tudott jutni, akkor számunkra sincs lehetetlen. 

2. Mert nemcsak a görög istenek, hanem Holger, a dán is felébred végre évezredes álmából. A szaracénokkal vívott csatából hazatérve pihent meg, és aludt el, hogy csak akkor ébredjen fel újra, és forgassa legendás Curtanáját, ha Dániát veszély fenyegeti. Ezek a germánok mocskosul veszélyesek.

3. Mert az is egy kisebb csoda lesz, hogy Gomez ma nem lő gólt, más német pedig képtelen betalálni.

4. Mert a csoda kívülről szerencsének fog tűnni, lesz kapufa és kétségbeesetten a fejükhöz kapó germán támadók, akik majd a bírót szidják.  

5. Mert Löw mérgezett fikát eszik.

6. Mert Eriksent már mi magunk is leírtuk, de most élete meccsét fogja játszani. 

7. Mert Agger most már tényleg lő egy kurva nagy gólt.

8. Mert nem lesz több sérültünk, főleg nem meccsközben kettő is.

9. Mert Rommedahl nem játszhat. Ő óriási kedvencünk, de csapnivaló formában játszott az Eb-n. Olsen semmiképpen sem hagyta volna ki, a sajnálatos sérülés miatt viszont kénytelen a kispadról nézni a meccset.

10. Mert a hollandok elverik kettővel a portugálokat, és az Eb két legellenszenvesebb ezzel szépen el is búcsúzik a további küzdelmektől.

Hát ezért éljük túl a halálcsoportot. 

Itt lehet számolgatni idegesen addig, amíg nem jutunk ötig a fritzek ellen. A zöld mező a nyerő, minden más rossz kombináció, olyan, ami csak elméletileg lehetséges, de a gyakorlatban nem. 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr294593403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 21:14:22

ahogy az ügetőn mondják (ordítják):
Így, ahogy vagytok! Így, ahogy vagytok!

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 21:48:54

most jött a hír:
a dán gólszerző tiszteletére Európa-szerte bevezetik a templomokban a Krohn-Dehli harangszót

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 22:33:16

ahogy ilyenkor mondani szoktuk:

EMELT FŐVEL

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 22:34:07

ennél többhöz - ennél több szerencse kellett volna

haszánz 2012.06.17. 22:35:18

@wmitty: a portugál meccset be kellett volna húzni, de tényleg semmi szemrehányást nem érdemelnek

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 22:39:30

@haszánz: "Kellett volna" - ez azért túlzás
vegyük csak azt: ők "Ronaldóék" - mi "Krohn-Dehliék"

viszont: lehetett volna behúzni, de legalábbis a döntetlen nem lett volna érdemtelen
mint ahogy itt se, ma

magamat kell ismételnem: ezekhez több szerencse (is) kellett volna

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 22:42:11

mióta szeretjük a dán focit (esetemben: 1984), vagyis mióta az néven nevezhetően létezik, mindig volt a válogatottban legalább egy vagy két nemzetközi szinten is kiemelkedő klasszis

a jelenlegi az egyetlen, amiben nem látok ilyet, senkit
Eriksennek most kellett/lehetett volna ehhez egy nagyot ugrania, de nem történt meg, Bendtner sose volt, pedig még ő a legismertebb emberünk
mindenki más pedig nem is játszik e tekintetben

EHHEZ mérten minden bravúr, amit eddig elért Olsen csapata

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 22:43:00

(lassan annyi okoskodást összerakok itt mondatonként, amiből kijön egy értékelő poszt :)

haszánz 2012.06.17. 22:46:30

@wmitty: írd meg gyorsan
amúgy szerintem Bendtnerre egy szavunk nem lehet, fegyelmezetten játszott az egész tornán, most sem volt rossz, adott egy igazi és egy be nem lőtt gólpasszt.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 22:48:00

nem, semmi gond Bendtnerrel, olyan volt (majdnem), mint amilyennek tavaly ősszel mutatta magát

írni viszont nem tudok: azzal szemben, amit mutatok, valójában nagyon csalódott vagyok, magamban szállok

Super aGyuri 2012.06.17. 23:11:41

@wmitty: 1984... még volt Simonsen, már volt Laudrup. Mekkora év volt!!! Azt az EB-t meg kellett volna nyerni, simán. 1986-ban is agyon kellett volna verni a kutyaütő spanyolokat. Ha lett volna Töfting, lenyomja Butragenyót, mint egy csikket kb. az ötödik percben, és beindult volna az Elkjaer-Berggren tengely henger.
Erre eljön 1992, még a Misi is lemondja a szereplést, aztán nem megnyerjük??? :))

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 23:17:27

@Super aGyuri: ezeknek az emlékeknek a felidézése egyszerre felemelő és fájdalmas

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.17. 23:19:26

@Super aGyuri: erre nem is emlékeztem

de jó lenne amúgy ezeknek a meccseknek (84-86-92) felvételeit - pláne magyarul - megszerezni!...

flea 2012.06.17. 23:35:29

Kár a dánokért, szimpatikus csapat voltak, nem érdemtelenül győzték le a hollandokat, vezettek a portugálok ellen és tartották a döntetlent hosszan a németek ellen.

Az A csoportból érkező csehek és görögök bármelyike ellen esélyesek lettek volna továbbjutás esetén, de az oroszoktól se lett volna sok félnivalójuk.

Michael Laudrup 2012.06.18. 11:02:53

Szevasztok, már két posztot írtam, és mindkettő elveszett, ezért többet nem próbálkozom, ide írok pár sort. Megint kinn voltam Lembergben, ezúttal nem az ukrán csajok között, hanem a dán szektorban foglaltam helyet, már a meccs előtt feltűnő volt, hogy a németek többen vannak sokkal, mint a dánok, nem megyek bele becslésekbe, de legalább négyszer annyi német lehetett, mint dán. Szerény angoltudásomat bevetettem

(Áder Jánoshoz hasonlóan www.youtube.com/watch?v=39WoMbZABTY ),

és így kommunikáltam velük. A dánok azt mondták, hogy nem a válság miatt vannak itt kevesen, mert a válság náluk azt jelenti, hogy nem hetente hétszer, hanem csak ötször mennek étterembe, és nem Kubába, hanem "csak" a Kanári-szigetekre mennek nyaralni, azért vannak kevesen, mert az ukrán közbiztonság nem megbízható, a reptéren a határőrök nagyon agresszívak, Ukrajnának pedig nagyon rossz híre van Dániában. Az egyik jogász dán szurkoló meg is kérdezte tőlem, hogy milyen ország az, ahol a volt miniszterelnököt börtönbe zárják vélt bűncselekmények alapján? Szóval így beszélgettünk, magát a meccset mindenki látta, nem fordítanék erre sok időt, annál is inkább, mert meggyőződésem most is, hogy ebben a csapatban az elődöntő is benne lehetett volna, de a negyeddöntő akár a halálcsoportból való kijutással is, egészen biztosan. Az, hogy Bendtnert lerántották a tizenhatoson belül, azt van, aki befúja, van, aki nem, Carlos Velasco Carballo az utóbbi kategóriába sorolandó, de még egyszer mondom, ezt nagyon nehéz volt onnan, ahol ő állt megítélni. A második félidőben szerintem jobban játszottunk, de sajnos ahogyan Gary Lineker mondta volt 22 éve, a futballt 22 ember játssza és a végén mindig a németek nyernek. A csapategység megvolt, nekem Eriksen egy tragédia volt, és nemcsak nekem, mert a dán szurkolók mondták is, hogy Mortent kritizálták a régi „nagyok”, Frank Arnesen és Flemming Povlsen , akik szerint túlzottan „futtatja” Eriksent Olsen, no meg nem életveszélyes ellentámadásokat vezetnek a dánok, hanem eléggé sterilek elől, de hát sajnos 2012-ben elől nem Flemming Povlsen és Brian Laudrup van, hanem mások…Ha ők ketten csúcsformában játszottak, akkor az ellenfél védelmének annyi volt. Ez van, elbúcsúztunk, ősszel jönnek az olaszok, csehek, bolgárok, örmények és a máltaiak, jó lenne kijutni 2014-ben Brazíliába. A csehek és az olaszok elleni idegenbeli meccsre elkísérem a csapatot, de figyelemmel fogom kísérni a többi meccset is. Szomorú vagyok, hogy vége, és biztosan nem leszek német szurkoló sohasem, bízom benne, hogy kiesnek minél hamarabb!!!
süti beállítások módosítása