Alaposan megnéztük az első két meccsünk statisztikáját (itt és itt), döbbenetes dolgokra nem bukkantunk, de érdekesekre igen. Röviden: a védekező középpályás juvés Christian Poulsen a csapat motorja, sokat és gyorsan fut, és a középhátvéd Agger mellett ő passzol a legtöbbet. A labda nincs sokat nálunk, de sokat futunk, tőlünk sok pontos keresztlabdát ne várjon senki, a támadásainkat pedig hátulról építjük fel.

Eléggé másként játszottunk a hollandok és a kameruniak ellen. Lényeges különbség, hogy a nyitómecsünkön két védekező középpályással, elég defenzíven álltunk fel, viszont a szerencsétlen öngólig jól is működött a retesz. Kamerun ellen már előrébb kúszott a hőtérkép vöröse, köszönhetően annak, hogy kettő helyett egy szűrővel álltunk fel a középpályán (C. Poulsen), előtte két, inkább támadó, mint védekező középpályással (Grönkjaer és Jörgensen, sajnos mindkettő rosszul játszott).

Akkor a részletek. Egyik meccsen sem volt többet nálunk a laszti, a hollandok ellen 42 százalékig jutottunk labdabirtoklásban, Kamerunt annyira már nem hagytuk játszani (46 százalék). Messze nem mi vagyunk a labdát leginkább járató csapat. Alig 374 passzt indítottunk Hollandia ellen (ők 576-ot), és csak a 67 százalékuk ment jó helyre (odaát 80 százalék). Kamerun ellen már javult az összjáték, a 445 passz 72 százaléka volt sikeres. (Az afrikaiak viszont nálunk is jobbak voltak, 559 átadásuknak 77 százaléka volt jó.)


Cameroon 1-0 Denmark

Simão | MySpace Video

Kamerun ellen meglepően kevésszer, de akkor félsikerrel próbáltunk oldalt váltani, mindössze kilenc keresztlabdánk volt, ennek 56 százaléka volt jó (Kjaeré meg egyenes zseniális az első gól előtt). A jelek szerint nem ez a titkos fegyverünk, a hollandok ellen is csak 11 keresztlabdát dobtunk be, kettő darab ment jó helyre.


Cameroon 1-1 Denmark

Simão | MySpace Video

Nincs egyértelmű karmesterünk, és főleg nem támadásokat vezényel. A hollandok ellen az egyik középhátvéd, Agger volt a legtöbbet játékban, 57 passzából 41 volt jó. Sok passzt indított a másik belső védőnk, Kjaer is (42-öt), de egészen rossz hatékonysággal (csak 26 ment jó helyre). A további sorrend: a középpályás Jörgensen (39/26), a baloldali védő Simon Poulsen (38/30), majd a védekező középpályás, C. Poulsen következik 37/29. A kapus Sorensen (35/23) után pedig a jobbhátvéd Jacobsen igyekezett megjátszani a labdát (29/23). A támadók tíz sikeres passz alatt maradtak.


Cameroon 1-2 Denmark

Simão | MySpace Video

Kamerun ellen a védelem előtt játszó szűrő, C. Poulsen mozgatta a csapatot 57 elindított passz, 42 jó helyre (és egy nagyon rosszra, a tizedik percben ebből lett a gól).

A további sorrend: a jobbhátvéd Jacobsen (51/42) és a baloldali védő, Simon Poulsen következik (46/35). De a kapus Sörensen után már a csapat eddigi legjobbja, a kameruniak ellen különösen ihletett állapotban játszó Rommedahl jön (37 passz, ebből 29 jó). Aztán megint egy védő, Agger (36/28), de feltűnően élénk (és pontatlan) volt a csak egy órát játszó Bendtner (32/18), a csapatkapitány Tomasson (28/23) és az egyébként rosszul játszó Gronkjaer (28/18) Jorgensen (28/17) páros. Viszont látványosan passzív volt a labda továbbításában az első meccsen sokat játékban lévő Kjaer (csak 22 passz, ebből 15 jó, közte az a zseniális).

Mind a kétszer többet futottunk viszont az ellenfeleinknél, Hollandia ellen 101,856 km (fapapucsban 99,862), a második meccsen még többet (106 780 km), Eto'oék 99 862. Mindkétszer C. Poulsen volt a sztahanovista, 11 211 méter Hollandia, 11 346 Kamerun ellen. Simon Poulsen volt mindkétszer a harmadik hosszútávfutónk (9 727, illetve 10 503). Az első meccsünkön sokat robotolt még Jorgensen 11 171, a másodikon hamar lecserélte Olsen, jogosan. Az első meccset sérülés miatt kihagyó Tomasson vette még nyakába a pályát, 10 777 méter, talán a gól is összejön majd neki. Annál is inkább, mert ő például háromszor lőtt kapura, és mind a háromszor el is találta.

Összesen 23 céloztuk meg a kaput, 9-szer találtuk el, a fantaszikus formában lévő Rommedahl és Agger ebben a legaktívabb.

És rápillantottunk Japán statisztikáira is. Ami rossz hír, hogy nálunk is többet futnak, 109 940 és 108 606 km a két meccsen. Elsőre összeszorult a szívunk, amikor megláttuk, hogy Japán ugyan keveset lőtt kapura Kamerun ellen, de mindannyiszor el is találták a kaput (5/5), aztán megnyugodtunk, mert a hollnadok ellen már 10/3 volt a mutató. A labdát nálunk is kisebb százalékban birtokolják, és elég pontatlanul passzolnak. Nem ők fogják irányítani a meccset, (4-5-1-es felállás, a hollandok életét is megkeseríteték vele), de nem is nekik kell, mert egy döntetlennel már továbbjutnának, csakhát nem lesz meg nekik az iksz. Amire figyelni kell, hogy főleg a jobboldaluk aktív, az itt játszó hátvédjük, Nagatomo pedig nagyon gyors, ami nem jó hír Tomassonnak.

Meccsbeharangozóval még a visszatérünk.

3 komment

Címkék: dán japán

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr392101755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freagle 2010.06.24. 11:41:55

囲碁日本!
:-)

kilgortrout 2010.06.24. 12:49:09

Nagyon izgulok már. De álomszerűen végződhet a nap, ha a bajazzók kiesnek délután, mi meg este elbúcsúztatjuk a japánokat.
Csak azok a hátsó bénázások, csak azt tudnánk feledni...

haszánz 2010.06.24. 13:08:04

@kilgortrout:
Nem lesz semmi bénázás. Élőben megy majd itt is a szöveges tudósítás, lehet jönni, kommentellni, videókat küldözgetni stb.
süti beállítások módosítása