Kihirdette a 23-as keretét a világbajnokságra az új-zélandi szövetségi kapitány, ami minket amúgy egyáltalán nem érdekelne, hiszen nem vagyunk velük egy csoportban, bár a kieséses szakaszban akár összekerülhetünk, mert a mi E csoportunk 1-2. helyezettje játszik az F csoport első-másodikjával, fordított sorrendben (Új-Zéland mellett Olaszország, Szlovákia és Paraguay tagja annak a négyesnek, szóval akár tovább is mehetnek. Nálunk az nem is kérdés, hogy ott leszünk).

Amitől viszont érdekesebb a dolog, hogy új-zélandi színekben utazik a világbajnokságra egy dán állampolgár, aki 10 éves kora óta Dániában, az FC Midtjyllandban tanulja a focit. 17 évesen már bemutatkozott a felnőttek között, fokozatosan stabil kedző lett a csapatban. Az új-zélandi születésű játékos 2006-ban megkapta a dán állampolgárságot, tagja lett a dán korosztályos válogatottaknak, alapember lett az U-21-eseknél, idén mégis úgy döntött, hogy szülőhazája csapatát választja. Winston Reid középhátvéd, júniusban lesz csak 22 éves, és mindeddig egyetlen percet sem játszott az új-zélandi válogatottban.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: winston reid dán foci

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr101987941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása