Többen kukacoskodnak, hogy a dél-afrikai három meccsünkön (két felkészülési, egy éles) eddig egyetlen, hagyományos értelemben vett, statisztikailag a lőtt gólok közé sorolható találatot sem szereztünk. Akkor most szeretnénk jelezni, hogy ez nem így van, és még csak játszunk sem kellett, hogy megtörjön a jég.

Reid a megfelelő mezben

Kedden feliratkozott ugyanis a góllövőlistára Winston Reid. Ő per pillanat az új-zélandi csapatban játszik, pedig dán focilabdát rúgott világ életében. 10 évesen költözött anyjával és dán nevelőapjával Európába, Dániában kezdett focizni a SUB Sonderborgban, innen vitte el 17 évesen az utánpótlásnevelésben erős FC Midtylland. 18 éves kora előtt már 9 felnőtt bajnokin játszott. 2006-ban felvette a dán állampolgárságot, összesen 15-szörös dán utánpótlás válogatott. A világbajnokság előtt azonban elfogadta az új-zélandi szövetség meghívóját a világbajnoki keretbe.

Reid nem a megfelelő mezben (forrás: AFP)

A mindössze 21 éves Reid döntése - az azóta lőtt gólja mellett - azért is szomorú, mert középső és jobb szélső védőként is bevethető, márpedig a dán válogatottban az utóbbi poszt erősen lukas. 

 

Reid mez nélkül (forrás: AFP)

Gólt azért, olyan rendeset, nem csapatmunkával saját kapuba, a következő meccsen már a dánok is fognak vágni. Hogy ki, az nagy kérdés, addig biztosan felépül Bendtner és Tomasson is, de inkább valamelyik középpályásra tippelnénk.

1 komment

Címkék: reid

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr342085330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Laudrup 2010.06.17. 11:21:40

Spanyolország esete is bebizonyította, hogy senki nem verhetetlen. Nekem azért fáj a Hollandia elleni 0-2, mert nem volt különbség a két csapat között, 1-0-ás holland vezetésnél persze, hogy voltak holland helyzetek, hiszen nyugodtan játszottak...
Afrikai csapatokkal a vébén mindig döntetlent játszottunk (1998-ban Dél-Afrikával Franciországban, 2002-ben Szenegállal Dél-Koreában). Persze akkor mindkét első mérkőzésünket megnyertük. Most a győzelem kényszere vezet majd, ha bukunk, jövünk haza, ha nyerünk, sajnos még akkor sem biztos a továbbjutás, maradunk "előzetesben". A "szabadlábra helyezés" csak a Japán elleni győzelemmel lehetséges.
süti beállítások módosítása