Hihetetlen, hogy mennyire ismeri Morten Olsen a válogatottat. Ő volt az ász a meccsen - ömlengett a főnökről Simon Kjaer a meccs után, aki pedig a pályán játszott óriásit. Nemcsak ő, Agger is hibátlan volt. Kettejükhöz csak Krohn-Dehli teljesítménye mérhető, sőt, nálam ő volt a meccs embere.  

 

A meccs beharangozójában említettük, hogy szerencse kell majd a győzelemhez. Az megvolt, kár lenne elhallgatni. Ott volt Robben kapufája, nameg amíg Krohn-Dehli élete meccsét játszotta, van Persie valószínűleg sohasem volt ennyire csapnivaló, mint ellenünk. Az is jól jött, hogy az edzője a pályán hagyta még akkor is, amikor egyértelmű volt: annyira elszállt az önbizalma, hogy ezen a meccsen soha nem fog gólt lőni. Aztán ott volt Andersen gólpassza Robbennek, amit nem tudott berúgni az egész meccsen feltűnően önző holland. Viszont elképesztően jókor mutatott be bravúrt, amikor a végül pályára küldött Huntelaar legelső próbálkozásba dobta bele magát, ezzel a cserecsatár villámgyorsan van Persie szintjére süllyedt. És persze a kezezés a végén kezezés volt a 16-oson belül, de egyrészt nagyon messze volt a bíró, másrészt azzal már nem akart belenyúlni a meccsbe. Foghatják erre a hollandok, de szánalmas lenne erre hivatkozni. 

Nem, nem vagyunk jobbak a hollandoknál, egyénileg legalábbis biztosan nem. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy jobban akartuk a győzelmet. Az egész csapat. Mert persze nem mutat jól, hogy hőbörög egy játékos, amikor lecseréli az edzője, ahogyan azt éppen a legrutinosabb játékosunk, Rommedahl tette. De igenis rúgja szét azt palackot, mert mindent meg akar tenni a győzelemért, és belehal, ha nem maradhat a pályán. Ez nem látszott egyetlen hollandon sem, nagyjából az volt érezhető, hogy ezt a meccset valahogy behúzzák, legyenek rajta túl, és készülhessenek a portugálokra és a németekre.

Én előzetesen úgy kalkuláltam, hogy a portugálokat megverjük és valamelyiktől nagytól elcsíphetünk egy pontot, ami nagy szerencsével továbbjutást érhet. A tegnapi meccs alapján a portugálokat tényleg elverhetjük, és ha a németek legyőzik a hollandokat, akkor már mindegy is, mi lesz a halálcsoport utolsó fordulóban. 

Ehhez az kell, hogy Agger és Kjaer ugyanilyen elképesztő magabiztossággal és hiba nélkül játszon. Andersen ne adjon gólpasszt Ronaldónak, mert ő be fogja lőni. Eriksen sokkal, de sokkal többet mutasson, mint a hollandok ellen. És akkor Bendtner is kaphatna olyan labdát, amit bever, mert most nem jött ilyen, és csak őrlödött a mezőnyben. Vagy ha nem Eriksen adja a gólpasszt, akkor jöjjön az Rommedahltól. És akkor a palackok is biztonságban lesznek. 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr834576430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabolcs!1899 2012.06.10. 12:28:40

Egyszer volt Budán kutyavásár.Gratulálok a Dánoknak,nekik szurkoltam,de reálisan nézve nem lesz több pontjuk.Szerintem.

Michael Laudrup 2012.06.10. 13:43:49

Tévedés, szabikám! Még lesz pontunk.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.10. 21:23:03

én is bízok a csapatban, az egységben, a higgadt és üzemszerűen működő taktikában

de... bevallom,épp a portugálok ellen nem számítok semmi jóra
nem az aktuális fejlemények függvényében, hanem már eredendően
azt hiszem, ők azok, akiktől akár nagyarányú vereséget is szenvedhetünk
ellenük múlik talán leginkább minden a szerencsén - vagyis pokoli mázli kellene még a majdnem tökéletes védekezés és hatékony támadójáték mellé, hogy ne verjenek be több gólt is, szemben azzal, hogy Pepe hasba rúgja minden támadónkat legalább egyszer, kiölve az erejüket

minden mondom, hogy a németekkel szemben mi leszünk az esélyesek, de egy 1992-höz hasonló forgatókönyvű diadalt el tudok képzelni
ellenben Ronaldóék ellen inkább a... mikor is volt az az EB-meccs?,szóval ahhoz hasonlót
süti beállítások módosítása