Akkor elkezdjük újra. A hollandoktól elszenvedett balszerencsés vereség után nem hibázhatunk többet, és Kamerun első fordulós formáját elnézve nem a csodát várunk, ha csakis a győzelemmel kalkulálunk. (Az már inkább az lenne, ha Japán megverné Hollandiát, mi meg számolgathatnánk, hogyan lehetünk csoportelsők. De legyen meg inkább a második hely, az F csoportból akár Olaszország, akár Paraguay lesz az első (netán Szlovákia, vagy Új-Zéland), nem lenne legyőzhetetlen akadály a csoportkörben.

Nem akarunk azzal foglalkozni, hogy ki sérült és ki nem, az első meccs előtt egy hétig azon ment az aggodalmaskodás, hogy Bendtner rejtélyes sérülése nem jött rendbe, aztán természetesen mégis kezdő volt, igaz egy órát bírta csak a pályán. Sérült vagy csak éppen felépült játékosokra egyáltalán nincs szükség a kezdőben, különösen a fizikálisan erős (játékban szerencsére gyenge) Kamerun ellen. Az afrikai országok közül az első körben Algéria mellett talán Kamerun mutatta a leggyengébb teljesítményt, de ebből ne induljunk ki: Dél-Afrika a második körben összecsuklott, Algéria pedig elég tisztességesen helyt állt Anglia ellen. Kamerun is összekaphatja magát, Eto'o is kifoghat egy jó napot, de igazi csapat azért pár nap alatt nem lesz belőlük.

Nekünk csapatunk van, az összehozott öngól nélkül nem lett volna reménytelen a döntetlen Hollandia ellen. Sajnos azért nem több, mert a támadójátékunk továbbra is vérszegény, a három dél-afrikai meccsen (ebben volt két felkészülési plusz az első kör) nem tudtunk gólt lőni. Nem számíthatunk arra, hogy az első perctől beszorítjuk Kamerunt, de nem is kell, nehogy lekontrázzanak minket, ráadásul a Japántól elszenvedett vereségük után ők sem állhatnak be védekezni. Van persze egy nézők számára rémálom forgatókönyv, hogy mindkét csapat a másikra vár, és nem mer kockáztatni semmit. Bízzunk azért benne, hogy Olsen az előzőnél jóval támadóbb szellemű csapatot küldd pályára, nyerünk, aztán verjük Japánt, aztán várjuk az olaszokat.

A dán közszolgálati rádió a következő 11-et szeretné a pályán látni (kezdőben a világbajnokság legfiatalabb játékosával, az első meccsen 18 percet kapott Eriksennel), nem vitatkozunk vele:

Thomas Sørensen - Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Simon Poulsen - Christian Poulsen, Martin Jørgensen - Dennis Rommedahl, Christian Eriksen, Thomas Enevoldsen - Nicklas Bendtner. Sorensen

Hajrá, Dánország!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr492093144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ala vela 2010.06.19. 21:28:29

nippon szempontból ez az egy egy kíváló, jó lenne ha így maradna

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2010.06.19. 22:22:50

Dansk Jävlarna! - mondaná most Helmer doktor :)
Mi meg örülünk. Hopp, igaza lett a kártyajósnak! (Ha nem is hajszálpontosan.)

2010.06.19. 22:24:17

hatalmas meccs! a vébé eddigi legjobbja! :)
süti beállítások módosítása