Nos, június 4-én a dánok nem sokat törődve azzal, hogy mi, magyarok a gyászos Trianoni "békediktátumra" emlékezünk, Reykjavíkban sima 2-0-ás győzelemmel mutatták meg, hogy Cristiano Ronaldoék még ne siessenek, mert az utolsó szó mégiscsak a miénk, azaz a dánoké majd ősszel. A mérkőzés eléggé színes volt, már a kezdetektől mi kontrolláltuk a meccset, de a masszív izlandi védelem mindent hárított, akárcsak a Fidesz itthon az ellenzék javaslatait...Christian Eriksen volt az izlandiak mumusa, akárhányszor került hozzá a labda, az maga volt az életveszély. Sok gólhelyzetet azért nem láthattunk, mert az izlandiak igazi védekező focit játszottak, amit a dánok eleinte bármennyire is szerettek volna, nem tudtak feltörni. Morten Olsen papa azonban azért immáron 11. éve a szövetségi kapitányunk, hogy az efféle gondokat, bajokat megoldja, és megint bejött neki a csere. Michael Krohn-Dehli elfáradt a szünetre, ezért Olsen mester behozta Lasse Schøne-t (képünkön), aki aztán nem sokat szarakodott a 60. percben megszerezte nekünk a vezetést. Egy elcsípett labda a 16-os vonalán, igazi profi labdavezetés, és már rezgett is a háló...Mondanom sem kell, hogy úgy ordítottam, mint egy varacskos disznó, amikor herélik...Aztán Eriksen papa, aki hatalmas fejfájást okozott a hazai védelemnek (szedték is a Cataflamot rendesen az izlandi fiúk meccs után), negyed órával a vége előtt "megnyugtatta" a hazaiakat, hogy nekük sok babér már ott(hon) sem terem, és a jó öreg Rommedahl jobboldali beadásából hatalmas gólt rúgott Stefán Magnússon izlandi kapusnak.
Itt már nem ugrottam olyan nagyot, hiszen tudtam, hogy a meccset hozzuk. Jelen állás szerint a "nagyoknak" 10 pontjuk van, csupán a gólarány röpítette a portugálokat az első helyre - ideiglenesen -, hiszen a végén ott mi leszünk, mondom azoknak, akiknek kétségük lenne ezzel az evidenciával kapcsolatosan. A folytatásban, szeptemberben a norvégok egy edzőmeccset vívnak az izlandiakkal otthon, majd szeptember 6-án Koppenhágába utaznak, ahol fergeteges és fanatikus dánok tízezrei teszik pokollá életüket. Ezen a meccsen már én is kinn leszek, remélhetőleg tudósítani is tudok a Parken "szentélyéből"... Addig is egy kis pihenés, és (reklám után) jövök vissza:)

 Dinamarca sigue la estela

 

Szólj hozzá!

Címkék: dánia eriksen schøne

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr232983936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása