Drága barátaim, tegnap este Kijevben Zinedine Zidane és Marco Van Basten futballzsenik keze kisorsolta számunkra a jövő évi futball tornára az aktuális ellenfeleinket. Úgy is mondhatnám, hogy a halálcsoportba kerültek a hollandok, a németek és a portugálok, mert kösse fel azt a bizonyos ruhadarabot az a csapat, legyen az akár elkönyvelve a legesélyesebbnek is, aki Dánia válogatottját, azaz minket, magas vállról kezel. Alábbi képen a négy szövetségi kapitány látható, a portugál Bento jól összehúzza magát Olsen papa mellett, tudja, hogy neki előre kell köszönnie Morten Olsennek.

"El Grupo B, el más complicado"

Na de viccet félretéve, nézzük meg, hogy milyen mérlegünk van a három csoportellenfelünkkel kapcsolatosan. Kezdjük Hollandiával. Európa bajnokságokon kétszer játszottunk ellenük, először 1992-ben, amikor 2-2-es döntetlent értünk el, Van Basten tizenegyesét Peter Schmeichel barátunk simán kiszedte, majd a 2000-es Eb-n, ahol sima, 3-0-ás vereséget könyvelhettünk el, akkor zavarta el a dán szövetség Bo Johansson svéd származású szövetségi kapitányt, és kérte fel Morten Olsent a feladatra. Senkit ne zavarjon az a tény, hogy a tavalyi vébén 2-0-ra kikaptunk tőlük, mert az már történelem, és abból nem lehet már kiindulni, nem beszélve arról, hogy a hollandok 2010-ben egészen a döntőig meneteltek. A németekkel Európa-bajnokságon mindösszesen egyszer találkoztunk, az 1992-es döntőben, ahol John "Faxe" Jensen hatalmas góljával (Flemming Povlsen bácsi adta a labdát) és Kim Vilfort (ő akkor erős idegekről tett tanúbizonyságot, hiszen lánya leukémiás volt abban az időben, de a tornát Kim mégis bevállalta) ügyes góljával vertük az akkori világbajnokot könnyed 2-0-ra. A portugálokkal is egyszer sikerült európai tornán "összefutnunk", Angliában, 1996-ban (ekkor Richard Möller-Nielsen volt a szövetségi kapitány, az angliai Eb után zavarták el) 1-1-et játszottunk velük.

Jól látszik, hogy egyik csapat ellen sem szerepeltünk rosszul, a meccseinket Harkovban és Lvivban (Lemberg) vívjuk, Hollandia ellen kezdünk, majd a portugálok jönnek és a végén a németekkel találkozunk!

Morten Olsen nyilatkozata a sorsolás után: "Ha Ön megnézi, láthatja, hogy ez a legnehezebb csoport. Véleményem szerint két esélyessel is játszunk a csoportmérkőzések alatt, mint Hollandia és Németország. Ezen túl Portugáliával is találkozunk, akivel már megmérkőztünk a selejtezők során is. Bebizonyítottuk, hogy meg tudjuk őket verni, de ők is nagyon jó csapat. Természetesen a legjobbat kell magunkból kihoznunk, és minden meghatározó játékosunknak a legjobb formában kell lennie tíz napon keresztül. Ezen felül még nagy szerencsénk is kell legyen, hogy megfeleljünk a kihívásoknak. A csoport a többi válogatott számára sem könnyű. Láttam kollégáim arcát, nem voltak egyáltalán boldogok."

 

Nem mondhatok a végére mást, mint, hogy hajrá Dánia! 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr613433567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása