Na jó, nem számítottunk arra, hogy az izgalomtól lefordulunk a székről, amikor Olsen kihirdeti, kit visz az Eb-re, de két érdekessége azért van a 20+3-as Eb-keretének. Az egyik, hogy a francia bajnokság kilencedik helyezettje adja a legtöbb játékost a dán válogatottnak. Négy dán játszik a francia futball leggyorsabban fejlődő, 2003-ban alapított csapatában. Az Èvian Thonon Gaillard Football Club villámgyorsan lépett egyre feljebb, a mostani szezonban már első osztályúak, simán bent maradnak, legrosszabb esetben is tizedik lesznek (a Marseille van mögöttük két ponttal).

A keretet a szezon elején megerősítették, ekkor érkezett négy dán játékos is. A 30 éves kapus, Stephan Andersen a szezont a Brøndyben kezdte, négy bajnokin és két Európa-liga selejtezőn játszott, hat meccsen 12 gólt kapott. Franciaországban ehhez hozzátett 29 bajnokit és három kupameccset, és ha nem is maradt a meccsenként két kapott gólja, azért a 32 meccsen beszedett 50 gól soknak tűnik. 

 

Már a 2010/11-es szezonban is Andersen csapattársa volt - még a Brøndyben - a jobbhátvéd Daniel Wass. Őt tavaly nyáron megvette a Benfica, de a portugálok azzal a lendülettel kölcsönadták az  Èviannak a 22 éves játékost. Wass nemcsak hátvédként használható, Dániában az utolsó meccseken játszott, nem is rosszul, jobbszélsőt is. A francia bajnokságban az eddigi 37 fordulóból 28-szor lépett pályára, négy gólt szerzett (egyet szabadrúgásból egyet pedig a papíron gyengébb, bal lábával), négy gólpasszt adott.

Az öt nagy bajnokság (német, spanyol, olasz, angol, francia) mindegyikében pályára lépő Christian Poulsen a Liverpoolból érkezett az  Èvianba. A védekező középpályás az angoloknál keveset játszott, sem a szurkolókat, sem a menedzsereket nem győzte meg, így hiába szerződtették három évre 4,5 millió euróért, ingyen engedték el múlt nyáron. A 32 éves játékos 23 bajnoki meccsen lépett pályára. Nem az ő feladata a gólszerzés, nem is fordult elő vele, hogy betaláljon, gólpasszt sem adott, de összeszedett kilenc sárgát.

Wasshoz hasonlóan kölcsönben játszik az Èvianban Thomas Kahlenberg. A 29 éves támadó középpályás a Wolfsburgtól érkezett, ahová 2009-ben szerződött négy évre. Rögtön sérüléssel kezdett, két év alatt mindössze 2b meccset játszott a Bundesligában, egy gólt szerzett. Az  Èvianban sem volt szerencséje, Achilles-ín problémák miatt kihagyta a szezon első felét, januárban lépett először pályára. 16 bajnoki és két kupameccsen játszott, két gól szerzett, öt gólpasszt adott. Róla azt mondta Olsen, hogy ha nem is gyors lábú, de gyors gondolkodású játékos, akire szüksége lehet a tornán.

És akkor a másik meglepetés. Annak ellenére, hogy Olsen az Èvianból hívott meg négy játékost is, simán előfordulhat, hogy egyikük sem fog játszani egyetlen percet sem az Eb-n.

Lehet, hogy sokat védett a szezonban, Andersen mégis legfeljebb második számú kapus Sørensen mögött. Wass biztosan nem fogja kiszorítani Lars Jacobsent, aki az összes selejtezőn játszott. Christian Poulsen, a válogatott egykori kapitánya a selejtezősorozat kezdetén még alapember volt, de a Kvist-Zimling kettős bármelyik már jobb nála, ez a páros szűr a középpályán. Kahlenberg pedig 2010 szeptember óta nem volt válogatott. Ez egy Izland elleni hazai meccs volt, Kahlenberg a 91. percben lőtt góllal mentette meg a kínos döntetlentől a dánokat. De hiába a győztes gól, Olsen többet nem játszatta. Most sem fogja miatta megbontani a középpályát.

Szólj hozzá!

Címkék: wass andersen c. poulsen kahlenberg

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr914521646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása