Teljes lett a dán keret is, a két még kiadó helyre végül Nicklas Pedersent és Jores Okorét hívta be tábornokunk. Előbbi ugyan némileg érthetetlen, ha nem is váratlan, mert a múlt heti kerethirdetésnél már bejelentette Olsen, hogy ő lehet az egyik kiválasztott. Pedersennek messze nem volt új idénye, a Groningen 24 éves játékosának visszatérő térdproblémái volt, eltiltás miatt is kimaradt, így mindössze 19-szer lépett pályára a bajnokságban, 9-szer le, hétszer becserélték, egy gól szerzett (egy idénnyel korábban 22 meccsen öt gólt lőtt, a teljes statisztikája itt van). Hétszeres válogatott, legutóbb a norvégok elleni selejtezőn játszott a válogatottban tavaly szeptemberben, a 90. percben állt be a két gólt szerző Bendtner helyére. Hajszálra így ezzel az Eb összes meccsén kiegyeznénk.

 

A másik utolsó pillanatos beugró kisebb meglepetés, mert Olsen arra célozgatott, hogy a Hoffenheim 19 éves középső védőjét, Jannik Vestergaardot hívja majd be, ám végül a szintén 19 éves, ugyancsak ezen a poszton játszó Jores Okore mellett döntött. Az Elefántcsontparton született Okore hároméves volt, amikor a családja Dániába költözött. A friss dán bajnok, FC Nordsjaelland alapembere, 24 meccsen játszott, pont annyi gólt lőtt, mint a csatár Pedersen, kipróbálta magát az Európa-ligában is. Kemény védő - egyszer ki is állították -, de jól olvassa a játékot és nem ügyetlen a labdával. Tavaly ősszel mutatkozott be a válogatottban, előbb csereként, aztán kezdőként a Svédország, majd a Finnország ellen barátságos meccsen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr214546163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása