Majdnem egyidőben játszottunk első vébéellenfelünkkel, a hollandokkal szombat délután, van viszont egy óriási különbség. Míg mi már a második meccsünket nyomtuk Dél-Afrikában, ráadásul az ilyen típusú tinglitangli meccs ellenére kellően motivált hazai csapattal, addig a hollandok még otthon, ráadásul a három hete teljesen leállt, a bokszzsák szerepére is gyenge magyar játékosokat alázták meg úgy, hogy busz helyett valószínűleg közepesen erős spirtben mentek ki a reptérre, hogy egy kicsit azért el is fáradjanak. Jó, a megsérült Robbent gólyában kellett vinni.

Kíváncsian várjuk, hogy a világbajnokságon melyik iskola lesz a működőképesebb. Az biztos, hogy felkészülési időszakban a dán okoz több bosszúságot. Merthogy az utolsó felhozó meccsünkön a házigazdák ellen megint nem tudtunk gólt rúgni (a hét elején Ausztrália ellen is töketlenkedtünk elől, így Dél-Afrikában még nem sikerült betalálnunk). És megint sikerült összehozni egy gólt hátul. Persze kinek fog ez eszébe jutni, amikor a hollandok meglepődnek, hogy a Bendtner mennyivel ügyesebb, mint a Torghelle Sanyi, és 2-0 után elkezdenek focizni, de akkor már hiába.

Azt nem tudjuk, hogy Olsen tábornok tényleg kivette-e a hallókészülékét, hogy ne hallja ezeket a nyomorult vuvuzelákat, de sok szót nem is vesztegetnénk a meccsre, mert a három lábadozó kulcsjátékosunk továbbra sem játszott, (Bendtner, Kjær, Sørensen), de Bendtner és Sørensen biztosan felépülnek a hollandok ellen, és a hátulról hiányzó Kjær is szépen gyógyul. Velük azért nagyon más ez a csapat.

És szomorúan állapítjuk meg, hogy Olsen továbbra is Jacobsent erőltetni a jobb szélen hátul, aminek egyáltalán nem lesz jó vége, veteránjaink nem fiatalodnak, azon meg már meg sem lepődünk, hogy a jó öreg Tomasson megint nem lőtt gólt, dehát mintha csak ma lett volna az utolsó találata, a szlovénok ellen, 2008 februárjában.

Azért persze az összeállítást ideírjuk, márcsak azért is, mert megvannak a világbajnoki számozások:

Dél-Afrika - Dánia 1-0

Stephan Andersen (16) - Lars Jacobsen (6), Per Krøldrup (13), Daniel Agger (4), Simon Busk Poulsen (15) - Christian Poulsen (2), Jakob Poulsen (14), Martin Jørgensen (10) - Dennis Rommedahl (19), Jon-Dahl Tomasson (9), Jesper Grønkjær (8)

Cserék: Patrick Mtiliga (23) S. Poulsen helyett a 33. percben, Daniel Jensen (7) J. Poulsen helyett a szünetben,  Mikkel Beckmann (17) Tomasson helyett az 57. percben, Thomas Enevoldsen (20) Grønkjær helyett a 62. percben, William Kvist (5) Agger helyett a 69. percben és Søren Larsen (18) Jørgensen helyett a 73. percben.

Olsen ezúttal sajnos nem adott lehetőséget a világbajnokság legfiatalabb játékosának, Christian Eriksennnek (21) és nem állt be a kapuba Jesper Christiansen sem (22).

Sérülés miatt nem játszott a nagy hármas mellett Thomas Kahlenberg (12) sem. És akkor ne hagyjuk le a lábadozók mezszámát sem, Thomas Sørensen (1), Simon Kjær (3) és Nicklas Bendtner (11), klasszikus kezdő 11-es mezszámok. Őket már csak a hollandok ellen láthatjuk, június 14-én. Az vasárnap derül ki, hogy a hollandok Drogbájának mennyire súlyos a sérülése. Jobbulást kívánunk neki, épüljön fel már a vb második meccsére, számítunk rá a japánok és Kamerun ellen.

Addig is nyomjuk el a vuvuzelák hangját az indulóval:

1 komment

Címkék: dán foci dán válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr62059102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Laudrup 2010.06.06. 10:52:50

Nem kell kétségbeesnünk az újabb vereségtől, a nagy tornák előtt rendre rosszul sikerült a felkészülés,aztán mindig továbbjutottunk a csoportból. Ez volt 1998-ban és 2002-ben is. Ami a poszt címére adott válaszomat illeti, azt hiszem, hogy mindkét iskola kiváló, de nem hasonlóak. Míg egyik támadó szellemben, a másik védekező, nagyon taktikus felfogásban futballozik. Ami a 14-ei meccsünket illeti, igyekszünk majd összetörni a hollandok rövidpasszos játékát, ellentámadásokra építve. Fontos, hogy ki rúgja az első gólt, mert mivel majd'két éve nem vesztettek a hollandok, rendkívűl érdekes lesz majd figyelni reakciójukat egy esetleges dán vezetésnél. Summa summarum, aki borítékolja a holland győzelmet, az nem tudja mit tudnak a dánok éles helyzetben...
süti beállítások módosítása