Megtörtént végre, Jon Dahl Tomasson bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot.

"Ezzel a döntéssel egy nagyon fontos fejezetet zárok le - közölte az augusztusban 34. születésnapját ünneplő támadó. - Az elmúlt 13 évben a címeres mez rendkívül fontos szerepet játszott az életemben."

Tomasson történelmi figurája a dán válogatottnak, 112 válogatott fellépésén 52 gólt szerzett, ezzel társcsúcstartó Poul Nielsennel együtt. Tomasson gólátlaga 0,46, a húszas években játszó Nielsené 1,37. 

Az utolsó gól mondjuk annyira nehezen született meg, hogy lassan teljesen elhomályosította korábbi teljesítményét. 2008 február és az idei vébé között két és fél évig nem tudott gólt szerezni. Végül a vébé utolsó csoportmeccsén, a japánok ellen betalált, egy rosszul lőtt 11-es kipattanóját kotorta be, bele is sérült.

Schmeichel mögött a második legtöbb válogatottsággal büszkélkedhet, 36-szor viselte a kapitányi karszalagot, ezzel a negyedik helyen áll a válogatott örökranglistáján.

Tomasson bár belassult, klubszinten még folytatja, a Feyenoordnál számítanak rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr262209279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása