Azért az nem rossz, hogy két húszéves dán is játszott az Ajaxban a Manchester ellen, ráadásul mindkettő felkeltette már az angolok figyelmét. Eriksen nyilván az ismertebb. Az ő esetében nyílt titok, hogy a Manchester kerülgeti, bár edzője, Frank de Boer szerint ennek ellenére marad még öt évet az Ajaxban. Abban tényleg nem vagyok biztos, hogy a mai játékával lenyűgözte Fergusont, az első gól előtt ő hibázott, bár azért benne legalább mocorgott valami. A másik ifjú dán Nicolao Boilesen, ma ünnepli a 20. születésnapját. Sérülés miatt szeptember óta most játszott először, balhátvéd, ami hiányposzt a válogatottban, egyszer már kipróbálta Olsen, de a nyári Eb-hez még fiatal. Természetesen sokszoros korosztályos válogatott, az év dán tehetségének választották tavaly év végén. Ő amúgy már edzett is Manchesterben, de végül az Ajaxot választotta. A hosszú kihagyás után most csereként állt be a 63. percben.

2 komment

Címkék: eriksen boilesen

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr354120444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Laudrup 2012.02.22. 11:05:05

Valóban ígéretes tehetség, szerintem azért nem zárható teljesen ki, hogy Morten kiviszi Ukrajnába, hiszen a 2010-es vébére - igaz 21 évesen -, de kivitte Simon Kjaert...Boilesen a hollnadok ellen akár be is állhat(na).

Michael Laudrup 2012.02.22. 11:53:16

És ha már a születésnapoknál tartunk, akkor ne feledkezzünk el a dán futball egyik legnagyobb tehetségéről, aki 1988 (1987-ben behívta már Sepp Piontek a válogatottba, de végül nem küldte pályára) és 1998 között örvendeztetett meg minket a játékával, góljaival, ő pedig nem más, mint BRIAN LAUDRUP, aki ma tölti be 43. életévét. Isten éltessen, Brian még legalább ugyanennyit!
süti beállítások módosítása