Volt már arról szó, hogy valószínűleg nem dán lesz az Eb-gólkirálya, és arra is van halvány esély, hogy nem rúgunk meccsenként egy négyest, merthogy nem állunk kifejezetten jól csatárokkal. Bendtnernek nagyon kell vigyáznia magára, ne állítassa ki magát, ne sérüljön meg, mert akkor kezdhetünk aggódni.

Hacsak, Olsen nem hívja meg a keretbe Nicklas Heleniust. Az Aalborg 195 centis magas csatárának tegnap volt a 21. születésnapja, méltó módon ünnepelt, a két utolsó bajnokiján (csütörtökön és vasárnap) a csapata három góljából kettőt szerzett, egyet előkészített. Ezzel 12 gólos a bajnokságban, 7 asszisztja van. Rúgott egyet a kupában is. Jelenleg harmadik a góllövőlistán, a brazil Santin (17 gól) és a szenegáli N'Doye (13) előzi meg.

Helenius korosztályos válogatott, de a felnőtteknél egy percet sem játszott. 2010. májusban debütált a dán bajnokságban, a 2010-11-es idényben már 29 meccsen lépett pályára, öt gólt szerzet, most sokkal jobb szezonja van. 

A statisztika alapján jó formában Søren Larsen is, de a részletesebb statisztikák szerint még sincs. Nyolc gólt rúgott a Superligaenben, de ezen sokat tol egy tavaly szeptemberi mesterhármas, idén csak kétszer talált a kapuba. És az összképen javít egy mesternégyes is, amit a kupában szerzett, még szintén szeptemberben egy alacsonyabb osztályú csapat ellen. 

Persze rúghat más is gólt, nem kell ahhoz a középcsatár. Itt van például Lasse Schøne, aki a hétvégén megszerezte a 11. gólját. Ezzel a holland bajnokság nyolcadik helyén álló NEC (itt játszik Babos, Szélesi és Vadócz is) támadó középpályása jelenleg Heleniussal és Larsennel együtt a legeredményesebb dán focista ebben a szezonban, a bajnoki góljaihoz hozzászámolhatunk még kettőt a holland kupából (és van öt asszisztja is, négy bajnoki, egy kupa). 

Schøne most májusban lesz 26 éves, a következő szezonra már aláírt az Ajaxhoz. Szóval, rá lehetne számítani akár, ha éppen nem a szintén ajaxos Eriksen helyén játszana. Lehet, hogy a holland klub éppen a helyére szerződtette, bár Eriksen a bajnoki cím ünneplésekor azt mondta, hogy marad. Aztán persze volt már úgy, hogy mégis másképpen lett. Eriksen amúgy sérült, de egyelőre nincs hír arról, hogy veszélyben lenne az Eb-szereplése. 

És megér egy mondatot a Feroer-szigeteki Christian Holst, aki a Silkeborgban szerzett 10 gólt a bajnokságban, egyet a kupában és kiosztott még hat gólpasszt is. 10 bajnoki gólnál és egy kupatalálatnál jár a 21 éves, 199 centi magas Christoffersen is a Brøndbyből. A veterán, 35 éves Berg pedig a dán bajnokság eddigi gólpasszkirálya, 10-szer készítette elő a csapata gólját, egyszer még a kupában is, és rúgott még hét gólt is az Aarhusban. 

Dán gólvadászok az idényben:

13 gólosok:

Helenius (Aalborg): 12 bajnoki + 1 kupagól

Schøne (NEC): 11 bajnoki + 2 kupagól

Søren Larsen (Aarhus): 8 bajnoki + 5 kupagól

11 gólosok:

Holst (Silkeborg): 10 bajnoki + 1 kupagól

Simon Christoffersen (Brøndby): 10 bajnoki + 1 kupagól

10 gólosok:

Peter Graulund (Aarhus): 9 bajnoki + 1 kupagól

 

és még két légiós:

Bendtner: 8 bajnoki gól

Eriksen: 7 bajnoki + 1 BL-gól

 

Kanadai táblázat:

Eriksen: 8 gól + 20 assziszt = 28 pont

Helenius: 13 gól + 7 assziszt = 20 pont

Schøne: 13 gól + 5 assziszt = 18 pont

Søren Berg: 7 gól + 11 assziszt = 18 pont

Søren Larsen: 13 gól + 4 assziszt = 17 pont

 

Christian Holst: 11 gól + 6 assziszt = 17 pont

Szólj hozzá!

Címkék: schøne helenius

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr984496346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása