Nem voltam gépnél, így legalább tényleg aludhattam párat a brazilok elleni meccsre, vannak tanulságok, lopakodik az aggodalom, de azért (még?) nincs teljes kétségbeesés. 

Sorensen sérülése nem azért riasztó, mert egy pazar formában lévő játékos dőlt ki. Akár a formája miatt is jegelhette volna őt Olsen, már az oroszok elleni februári meccsen is csúnya potyát kapott, Hulk mostani első találatára sincs magyarázat. A baj inkább az, hogy a helyére beállt Stephan Andersen nagyon sok kapott az idén. Márpedig a jelek szerint az Eb-n nem fogunk sok gólt lőni. Viszont arra sem lehet számítani, hogy nem is kapunk.

 

Az alapcsapatból nem volt a kezdőben Lars Jacobsen (Wasst próbálta ki jobbhátvédnek Olsen, jogos), Rommedahl (Lasse Schone volt a jobbszélen, jó szezonja volt, ki lehetett próbálni, de azzal, hogy a 25. percben lecserélte Olsen, nem növelhette az önbizalmát) és Kvist (Christian Poulsen játszott helyette, emiatt azonnal értetlenkedünk).

Akkor kezdjük is: mit keresett Christian Poulsen a csapatban? A selejtezők végére már kiszorult a csapatból, a Zimling-Kvist páros remekül működött. Kvist most nem játszott, így visszakerült C. Poulsen, sőt a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. Egy ennyire rutinos játékos nem követhet el akkora hibát, mint a második gólnál, úgy kezdett el cselezgetni, hogy lényegében a mozdulat közben már elvesztette a labdát. 

Ami talán nem annyira aggasztó: Agger rosszul játszott, elképesztően gyámoltalan volt, amikor a harmadik gólnál elvették tőle a labdát. Nála azért lehet arra számítani, hogy javul.

Ami biztató: Zimling a szerencsétlen öngólja után brazilabb volt a braziloknál, fantasztikus csel után adott gólpasszt Bendtnernek. Igen, les volt, de legalább Bendtner berúgta. 

Ami adottság: csak Bendtner tud igazán gólt lőni. Kahlenberg megkapta a lehetőséget, előbb volt egy ígértes fejese, lesről, aztán viszont 0-2-nél kapott egy olyan labdát, amivel egy az egyben léphetett volna ki, ha át tudta volna venni. És 1-3-nál is ott volt a lehetőség, de egyszerűen átlépte a labdát, pedig nem volt mögötte senki. Agger helyzete alig pedig Benny Hill-zenét kellene keverni.

Ausztráliával játszunk még egyet június másodikán. Addig még kísérletezgethet Olsen, bár ez most nagyon nem jött be. A brazil B egy félidő alatt csúnyán elintézett minket, a második félidőben már inkább a dánok nyomtak, dehát ez is csak egy gólra volt elég. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr84552586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása