Írtunk már Sørensen sajnálatos, bár a dán válogatott számára lehet, hogy mégsem olyan végzetes sérüléséről, hiszen a meccsenként egy potya így már egyáltalán nem biztos. Az viszont kétségtelen, hogy a 101-szeres válogatott kapusban annyira vakon bízott Olsen, hogy a helyettesei elképesztően rutintalannak számítanak a válogatottban.

A három kapus összesen 14-szeres válogatott, mégpedig ilyen felosztásban: Andersen 9, Lindegaard 5, Kasper Schmeichel 0. A 14 válogatott meccsből csak hat tétmeccs. 

Az FC Evianban védő Andersen már jó régen, 2004. március 31-én játszott először a válogatottban. Egy sapnyolok elleni barátságos meccsen Sørensent váltotta a kapuban a félidőben, 0-2 lett a meccs, Raultól egy gólt kapott. Aztán négy és fél éves szünet után Budapesten bízta rá újra a kaput Olsen, egy vb-selejtezőn. A 2008 szeptemberi meccsen Dzsudzsák, Torghelle, Huszti, Gera támadott, de nem találtak be, 0-0 lett. Andersen három tétmeccsen védett összesen, még a 2008-2009-es vb-selejtező sorozatban, egyszer sem kellett vesztesként lemennie a pályáról. Külön öröm, hogy a portugálok ellen kétszer is védett, idegenben 3-2-re nyertek a dánok 2008-ban, 2009-ben otthon 1-1 lett. 2001 márciusban volt utoljára kezdő, a szlovákok elleni barátságos meccsen (2-1-re nyertek a dánok), legutóbb pedig a brazilok elleni meccsen szállt be, Sørensen sérülése miatt. Valószínűleg ő lesz az első számú kapus az Eb-n.

A második lehetőség a Manchester cserekapusa, Lindegaard éppen a mostani Eb-re kvalifikáló sorozatban mutatkozott be, rögtön az első meccsen, Izland ellen. Gólt nem kapott, a dánok pedig a 91. percben begyötörtek egyet. A következő Eb-selejtezőn, 2010 október 8-án Portugáliában aztán Sørensen visszavette a helyét, de megsérült, így újra lehetőséget kapott Lindegaard. Történt ez a meccs 31. percében, ekkor már 2-0-ra vezettek a portugálok, ehhez még egyet tett hozzá Cristiano Ronaldo. Majd jött egy barátságos meccs a csehek ellen, még Lindegaard kezdtett, de ezután már csak egy barátságos meccsen állt a kapuban, tavaly ősszel Finnország ellen. 

A megsérült Sørensen helyére behívott Peter fia Kasper Schmeichel eddig csak korosztályos válogatott volt, a felnőtteknél nem játszott egy percet sem. Bár mi őt szeretnénk látni a kapuban.

Összehasonlításul a csoport többi csapata. A hollandoknál Stekelenburg 45-szörös válogatott, Vorm 9, Krul 3. A németeknél Neuer 25-szörös, Wiese 6, Zieler 1. A portugáloknál Eduardo 27-szeres, Patricio 10, Beto kétszeres. A döntőbeli ellenfelünk kapuját pedig Casillas védi, már 130-szoros válogatott. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr474559293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása