Megvertük Szenegált az első világbajnoki felkészülési meccsünkön, de az eredmény teljesen érdektelen lett, mert hét perccel mérkőzés vége előtt hordágyon vitték le védelmünk oszlopát, Simon Kjært. A térdszalagja sérült meg, hogy mennyire, az hamarosan kiderül, de könnyen elképzelhető, hogy ki kell hagynia a vébét.

Pedig a Palermo 21 éves védője a dánok egyik legnagyobb reménysége, Aggerrel tökéles belső párost alkotnak, a FIFA is bevette azok közé a fiatal játékosok közé, akik a vb sztárjai lehetnek, már a torna előtt szerződtetné őt valamennyi olasz és angol topcsapat, és évek óta csábítja a Real Madrid is.

A meccset amúgy 2-0-ra nyertük, Christian Poulsen szerezte az elsőt, Tomasson gólba tartó labdáját segítette beljebb, felborítva a kapust is. (Szegény Tomasson, ha Poulsen nem piszkál bele, ő lehetett volna - egyelőre megosztva - minden idők legeredményesebb dán válogatottja. 51 gólnál jár, de több mint két éve képtelen a válogatottban betalálni.)

Thomas Enevoldsen lőtte az utolsó percben a másodikat. Morten Olsen pihentette a lágyéksérüléssel bajlodó Nicklas Bendtnert és egyelőre nem lépett pályára az első számú kapusunk, az áprilisban könyöksérülést szenvedett, de a keretbe bekerült Thomas Sørensen sem. Apró vigasz, hogy jól játszott a csereként beállt, mindössze 18 éves Eriksen, akit Michael Laudrup reménybeli utódjának tartanak.

Így álltunk fel (sokat cserélt Olsen, de olyan talán még sosem volt, hogy három Poulsen lett volna a kezdőben): Kim Christensen (Jesper Christiansen, 46.) - Agger, Kvist, Kjær - Christian Poulsen (Martin Jørgensen, 46.), Rommedahl (Eriksen, 73.), Jacob Poulsen (Enevoldsen, 61.), Kahlenberg, Simon Busk Poulsen (Patrick Mtiliga, 46.), Beckmann (Krohn-Delhi, 67.)- Tomasson.

 

3 komment

Címkék: simon kjaer jon dahl tomasson christian poulsen thomas enevoldsen

A bejegyzés trackback címe:

https://danfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr752037261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thera 2010.05.28. 10:56:24

Kár érte, remélem meggyógyul. Sajnos már tény hogy a VB-t ki kell hagynia. Cimlapos hir lett. Úgy látszik a hokiláz lecsengett, itt az ideje a focinak.

Michael Laudrup 2010.06.02. 13:08:15

@haszánz: A hír nem 100%-os, Simon Kjaer kiutazott a csapattal Dél-Afrikába, Mads Glenn Wehlast, az Ekstra Bladet Roodepoortban tartózkodó tudosítója nem zárta ki, hogy Kjaer játszik a hollandok ellen. Aggerért nem kell izgulni, annál keményebb kötésű gyerek ő...mintsem egy pofánveréstől összeszarja magát:)
süti beállítások módosítása